Die 12,5 miljoen is net iets meer dan de helft van het aantal mensen dat het allereerste debat bekeek, dat door Fox News begin augustus 2015 werd uitgezonden. Toen keken 24 miljoen via tv. Van de andere kant is het lichtjes meer dan de 11,1 miljoen kijkers die twee weken geleden het Fox Business debat mét Donald Trump volgden.

Naar het benefiet voor veteranen van Trump dat door CNN en MSNBC werd uitgezonden en dat tegelijk met het debat doorging, keken 2,8 miljoen mensen.

Over hoe groot het kijkerverlies was voor Fox News zijn er interpretaties mogelijk. Fox Business, dat dus 11,1 miljoen kijkers haalde, is een zender die niet zo breed door kabelmaatschappijen wordt verspreid. Een beter vergelijkingspunt is dan misschien het laatste Republikeins debat van vorig kalenderjaar, uitgezonden door CNN. Dat haalde meer dan 18 miljoen kijkers. In de jaren voor Trump was men voor een debat met presidentskandidaten blij met 5 miljoen kijkers.

Trump zelf riep naar gewoonte zichzelf tot winnaar uit. Met hem erbij had Fox records gebroken, liet hij via Twitter weten.

(RR)

Die 12,5 miljoen is net iets meer dan de helft van het aantal mensen dat het allereerste debat bekeek, dat door Fox News begin augustus 2015 werd uitgezonden. Toen keken 24 miljoen via tv. Van de andere kant is het lichtjes meer dan de 11,1 miljoen kijkers die twee weken geleden het Fox Business debat mét Donald Trump volgden.Naar het benefiet voor veteranen van Trump dat door CNN en MSNBC werd uitgezonden en dat tegelijk met het debat doorging, keken 2,8 miljoen mensen.Over hoe groot het kijkerverlies was voor Fox News zijn er interpretaties mogelijk. Fox Business, dat dus 11,1 miljoen kijkers haalde, is een zender die niet zo breed door kabelmaatschappijen wordt verspreid. Een beter vergelijkingspunt is dan misschien het laatste Republikeins debat van vorig kalenderjaar, uitgezonden door CNN. Dat haalde meer dan 18 miljoen kijkers. In de jaren voor Trump was men voor een debat met presidentskandidaten blij met 5 miljoen kijkers.Trump zelf riep naar gewoonte zichzelf tot winnaar uit. Met hem erbij had Fox records gebroken, liet hij via Twitter weten.(RR)