Bernie Sanders won in de staat New Hampshire met bijna 22 procent voorsprong. Dat hij zou winnen hadden de peilingen voorspeld, maar de marge was toch wel een opdoffer voor Hillary Clinton, die in alle categorieën achterlag, behalve bij 65-plussers en grootverdieners.

Woensdag verdween Clinton uit beeld, terwijl geruchten de ronde deden over pogingen om haar campagne op een ander spoor te zetten. Volgens anonieme lekken uit haar campagne wil ze de aanval op rivaal Sanders aanscherpen. In het vorig debat deed ze dat al behoorlijk fel.

Sanders bracht woensdag door in New York. Hij gaf er talloze interviews en had een gesprek met Al Sharpton, de zwarte activist.

De twee kandidaten bereiden zich voor op de caucus in de staat Nevada, op zaterdag 20 februari, waar Clinton vooralsnog voor ligt in de peilingen.

Het debat loopt vanaf 3 uur in de Belgische nacht, en wordt georganiseerd door publieke zender PBS, in samenwerking met CNN.

(RR)

Bernie Sanders won in de staat New Hampshire met bijna 22 procent voorsprong. Dat hij zou winnen hadden de peilingen voorspeld, maar de marge was toch wel een opdoffer voor Hillary Clinton, die in alle categorieën achterlag, behalve bij 65-plussers en grootverdieners. Woensdag verdween Clinton uit beeld, terwijl geruchten de ronde deden over pogingen om haar campagne op een ander spoor te zetten. Volgens anonieme lekken uit haar campagne wil ze de aanval op rivaal Sanders aanscherpen. In het vorig debat deed ze dat al behoorlijk fel.Sanders bracht woensdag door in New York. Hij gaf er talloze interviews en had een gesprek met Al Sharpton, de zwarte activist.De twee kandidaten bereiden zich voor op de caucus in de staat Nevada, op zaterdag 20 februari, waar Clinton vooralsnog voor ligt in de peilingen.Het debat loopt vanaf 3 uur in de Belgische nacht, en wordt georganiseerd door publieke zender PBS, in samenwerking met CNN.(RR)