Daarna zal men stapsgewijs het kamp ontruimen, zo deelde de prefectuur van het departement Pas-de-Calais vrijdagavond mee.

In de 'Jungle' verblijven momenteel enkele duizenden migranten in tenten en barakken. Ze willen naar Groot-Brittannië.

Het kamp is de voorbije maanden herhaaldelijk in het nieuws geweest wegens de deplorabele omstandigheden waarin de vluchtelingen (moeten) verblijven.

De op dinsdag gezette deadline heeft betrekking op 800 tot duizend mensen. Hen werd de voorbije maanden onderkomen aangeboden in provisorische containerparken of andere opvangcentra in andere Franse regio's. Verscheidene hulporganisaties hebben al kritiek geuit op de geplande ontruiming. (Belga/TE)

Daarna zal men stapsgewijs het kamp ontruimen, zo deelde de prefectuur van het departement Pas-de-Calais vrijdagavond mee. In de 'Jungle' verblijven momenteel enkele duizenden migranten in tenten en barakken. Ze willen naar Groot-Brittannië. Het kamp is de voorbije maanden herhaaldelijk in het nieuws geweest wegens de deplorabele omstandigheden waarin de vluchtelingen (moeten) verblijven. De op dinsdag gezette deadline heeft betrekking op 800 tot duizend mensen. Hen werd de voorbije maanden onderkomen aangeboden in provisorische containerparken of andere opvangcentra in andere Franse regio's. Verscheidene hulporganisaties hebben al kritiek geuit op de geplande ontruiming. (Belga/TE)