De Telegraaf: ‘Wij zwijgen nooit’

© AFP

Dinsdagochtend reed een bestelbusje rond 4 uur tegen de gevel van het gebouw van de Nederlandse krant De Telegraaf.

‘Wij zwijgen nooit!’ Zo kopt De Telegraaf woensdag op de voorpagina, daags na de aanslag op het gebouw van de Nederlandse krant in Amsterdam. De redactie maakte vijf pagina’s vrij voor verhalen over de aanslag.

Zo beschrijft journalist Marcel Vink onder meer in een grote reportage hoe de hulpdiensten, journalisten en kantinemedewerkers dinsdag gewoon doorwerkten in het gebouw dat geramd werd door een bestelbusje. De brievenpagina’s staan dan weer vol steunbetuigingen van lezers.

Dinsdagochtend reed een bestelbusje rond 4 uur tegen de gevel van het gebouw. De bestuurder stak de Volkswagen Caddy vervolgens in brand en vertrok in een vluchtauto. In een achtergrondstuk schrijft De Telegraaf dat de aanval mogelijk een reactie is op ‘grote verhalen over de klopjacht van de politie op twee kopstukken van de zogenaamde Mocro-maffia’.

Daarmee worden criminele bendes, veelal met leden van Marokkaanse afkomst, uit de Amsterdamse onderwereld bedoeld.

Vluchtauto

Ondertussen is op de Noordkaperweg bij een oprit naar de A10 in Amsterdam een uitgebrande zwarte Audi gevonden. De Nederlandse recherche gaat ervan uit dat het om de vluchtauto gaat.

Omwonenden hoorden rond 04.00 uur een harde knal. Daarna bleek er een Audi in brand te staan op een parkeerplaats nabij de oprit Volendam – Hengelo van de A10, zegt de politie.

Partner Content