Op zijn Twitterpagina zorgt de Amerikaanse journalist Andy Carvin voor een unieke blik op de toestand in de Arabische wereld.

Sinds eind december tweet de journalist van National Public Radio (NPR) onafgebroken, eerst over de opstand in Tunesië, later ook over de situatie in onder meer Egypte, Jemen, Libië en Syrië. Een greep uit de selectie van Carvin over de toestand in Libië:

"Als je lang genoeg in het getroffen Misurata rondrijdt, ontdek je tussen de ravage zelfs een tank die op zijn zijkant ligt voor een tandartsenpraktijk."

Een Libische bevrijdingsstrijder blaast een tank op.

Huurlingen van Khadaffi kammen winkels en huizen uit in Misurata.

Een video van Sky-reporter Alex Crawford over Libische vrijheidsstrijders in Misurata. Het verhaal bevat onder meer beelden van een Soedanese huurling die gevangen genomen wordt en een kindsoldaat die zijn been heeft verloren.

(LV)

Op zijn Twitterpagina zorgt de Amerikaanse journalist Andy Carvin voor een unieke blik op de toestand in de Arabische wereld. Sinds eind december tweet de journalist van National Public Radio (NPR) onafgebroken, eerst over de opstand in Tunesië, later ook over de situatie in onder meer Egypte, Jemen, Libië en Syrië. Een greep uit de selectie van Carvin over de toestand in Libië: "Als je lang genoeg in het getroffen Misurata rondrijdt, ontdek je tussen de ravage zelfs een tank die op zijn zijkant ligt voor een tandartsenpraktijk." Een Libische bevrijdingsstrijder blaast een tank op. Huurlingen van Khadaffi kammen winkels en huizen uit in Misurata.Een video van Sky-reporter Alex Crawford over Libische vrijheidsstrijders in Misurata. Het verhaal bevat onder meer beelden van een Soedanese huurling die gevangen genomen wordt en een kindsoldaat die zijn been heeft verloren. (LV)