Tijdens zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN heeft de Israëlische premier een lange stilte laten vallen. Maar liefst 45 seconden bleef hij nietszeggend achter het spreekgestoelte om zijn verontwaardiging over de deal met zijn aartsvijand Iran te laten blijken. Volgens Netanyahu heeft de internationale gemeenschap zich altijd in stilzwijgen gehuld over het 'gedrag van Iran'.

Netanyahu gebruikte in zijn toespraak ook theatrale gebaren. In het begin keek hij geërgerd rond en zette dan eerst één en dan een tweede bril op, vooraleer hij begon - zonder bril.

'Zeventig jaar na de moord op zes miljoen Joden beloven de leiders van Iran dat ze nog eens zes miljoen Joden zullen doden, dat ze mijn land zullen vernietigen en mijn volk doden. En wat doet deze instelling? Absoluut niks, helemaal niks! Misschien kunnen jullie nu begrijpen, waarom we niet gelukkig zijn over dit akkoord', zo sprak de Israëlische premier.

Tijdens zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN heeft de Israëlische premier een lange stilte laten vallen. Maar liefst 45 seconden bleef hij nietszeggend achter het spreekgestoelte om zijn verontwaardiging over de deal met zijn aartsvijand Iran te laten blijken. Volgens Netanyahu heeft de internationale gemeenschap zich altijd in stilzwijgen gehuld over het 'gedrag van Iran'.Netanyahu gebruikte in zijn toespraak ook theatrale gebaren. In het begin keek hij geërgerd rond en zette dan eerst één en dan een tweede bril op, vooraleer hij begon - zonder bril. 'Zeventig jaar na de moord op zes miljoen Joden beloven de leiders van Iran dat ze nog eens zes miljoen Joden zullen doden, dat ze mijn land zullen vernietigen en mijn volk doden. En wat doet deze instelling? Absoluut niks, helemaal niks! Misschien kunnen jullie nu begrijpen, waarom we niet gelukkig zijn over dit akkoord', zo sprak de Israëlische premier.