De Amerikaanse president Barack Obama heeft een groep senatoren achter gesloten deuren een door de CIA samengestelde dvd met een compilatie van dertien schokkende video's laten zien die de gruwel van de Syrische gifgasaanvallen tonen.

Authentiek

De president wil op die manier steun vinden voor een beperkte militaire aanval tegen het regime van president Bashar Al-Assad. Daarover wordt volgende week gestemd in het Congres.

De beelden, waarvan sommige eerder al op YouTube te zien waren, zijn volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten authentiek en tonen scènes van de nasleep van de gifgasaanval van 21 augustus.

Sarin

De symptomen die de slachtoffers op de beelden vertonen, wijzen alleszins in de richting van een aanval met het gifgas sarin, maar wie er achter de aanval zit, is uit de beelden niet op te maken.

De Amerikaanse regering zegt dat bij de aanval 1.429 mensen omkwamen, onder wie 426 kinderen.

Opgelet: Schokkende beelden!

Groeiende internationale steun

Ondertussen groeit de internationale steun voor een militaire interventie in Syrië. "Er zijn meerdere landen die willen deelnemen aan een militaire actie als dat nodig blijkt', zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry.

Hij herhaalde dat het de bedoeling is om een "duidelijke en effectieve reactie" te geven, die een dictator als de Syrische president Bashar Al-Assad moet weerhouden om opnieuw een slachtpartij aan te richten.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft een groep senatoren achter gesloten deuren een door de CIA samengestelde dvd met een compilatie van dertien schokkende video's laten zien die de gruwel van de Syrische gifgasaanvallen tonen. De president wil op die manier steun vinden voor een beperkte militaire aanval tegen het regime van president Bashar Al-Assad. Daarover wordt volgende week gestemd in het Congres.De beelden, waarvan sommige eerder al op YouTube te zien waren, zijn volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten authentiek en tonen scènes van de nasleep van de gifgasaanval van 21 augustus. De symptomen die de slachtoffers op de beelden vertonen, wijzen alleszins in de richting van een aanval met het gifgas sarin, maar wie er achter de aanval zit, is uit de beelden niet op te maken. De Amerikaanse regering zegt dat bij de aanval 1.429 mensen omkwamen, onder wie 426 kinderen. Opgelet: Schokkende beelden!Ondertussen groeit de internationale steun voor een militaire interventie in Syrië. "Er zijn meerdere landen die willen deelnemen aan een militaire actie als dat nodig blijkt', zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry. Hij herhaalde dat het de bedoeling is om een "duidelijke en effectieve reactie" te geven, die een dictator als de Syrische president Bashar Al-Assad moet weerhouden om opnieuw een slachtpartij aan te richten.