In een ontwerp van slotverklaring voor hun top in het Mexicaanse Los Cabos prijzen de G20-landen de strengere Europese begrotingsregels die eerder dit jaar werden afgesproken. Die leiden tot "meer fiscale en economische integratie", die er op haar beurt voor kan zorgen dat de rentekosten van eurolanden niet te sterk stijgen.

De G20 steunt verder "de intentie" van Europa om "concrete stappen te overwegen" in de richting van een gezamenlijk beleid ten aanzien van banken.

Van Rompuy
De EU ziet de slotverklaring als een aanmoediging om door te gaan op de ingeslagen weg. "Een gemeenschappelijke munt heeft meer gemeenschappelijk beleid nodig. Onze monetaire unie moet worden voltooid met een meer geïntegreerde economische unie", zeiden EU-president Herman Van Rompuy en voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie in een gezamenlijke verklaring.

EU-president Herman Van Rompuy herhaalde in de Mexicaanse badplaats zijn belofte om op de EU-top van eind juni met "bouwstenen" te komen voor de verdere versterking van de eurozone. Dat proces moet vervolgens voor het einde van het jaar resultaat opleveren.

Obama verheugd

Ook de Amerikaanse president Barack Obama toonde zich verheugd over de Europese maatregelen tegen de financiële crisis en de bereidheid om de schuldencrisis op te lossen.

Obama sprak dinsdag de leiders van de Europese landen, waaronder Van Rompuy, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de nieuwe Franse president François Hollande. "Uit wat ik van de Europese leiders gehoord heb, blijkt dat ze begrijpen wat er op het spel staat. Ze begrijpen dat het belangrijk is dat er ambitieuze en kordate maatregelen genomen worden", klonk het.

Obama heeft naar eigen zeggen veel sympathie voor zijn "Europese vrienden van de eurozone, want zij moeten niet werken met één Congres, maar met 17 parlementen". (Belga/TV)

In een ontwerp van slotverklaring voor hun top in het Mexicaanse Los Cabos prijzen de G20-landen de strengere Europese begrotingsregels die eerder dit jaar werden afgesproken. Die leiden tot "meer fiscale en economische integratie", die er op haar beurt voor kan zorgen dat de rentekosten van eurolanden niet te sterk stijgen. De G20 steunt verder "de intentie" van Europa om "concrete stappen te overwegen" in de richting van een gezamenlijk beleid ten aanzien van banken.Van Rompuy De EU ziet de slotverklaring als een aanmoediging om door te gaan op de ingeslagen weg. "Een gemeenschappelijke munt heeft meer gemeenschappelijk beleid nodig. Onze monetaire unie moet worden voltooid met een meer geïntegreerde economische unie", zeiden EU-president Herman Van Rompuy en voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie in een gezamenlijke verklaring. EU-president Herman Van Rompuy herhaalde in de Mexicaanse badplaats zijn belofte om op de EU-top van eind juni met "bouwstenen" te komen voor de verdere versterking van de eurozone. Dat proces moet vervolgens voor het einde van het jaar resultaat opleveren.Obama verheugd Ook de Amerikaanse president Barack Obama toonde zich verheugd over de Europese maatregelen tegen de financiële crisis en de bereidheid om de schuldencrisis op te lossen. Obama sprak dinsdag de leiders van de Europese landen, waaronder Van Rompuy, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de nieuwe Franse president François Hollande. "Uit wat ik van de Europese leiders gehoord heb, blijkt dat ze begrijpen wat er op het spel staat. Ze begrijpen dat het belangrijk is dat er ambitieuze en kordate maatregelen genomen worden", klonk het. Obama heeft naar eigen zeggen veel sympathie voor zijn "Europese vrienden van de eurozone, want zij moeten niet werken met één Congres, maar met 17 parlementen". (Belga/TV)