In de marge van een Europese in Brussel heeft ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem zijn excuses aangeboden aan zijn Duitse collega, staatssecretaris voor Defensie Christian Schmidt voor het gedrag van Belgisch majoor Fabian Daras. Die zou zich vorige week ernstig misdragen hebben in een Duitse bar in de Afghaanse stad Kunduz ten aanzien van Duitse militairen.

Strafonderzoek geopend

Het incident vond 's avonds plaats buiten de diensturen van de betrokken militair, zo wordt in een mededeling van Defensie benadrukt. Het Federaal Parket heeft een strafonderzoek geopend naar aanleiding van deze gebeurtenis, en vraagt dat alle partijen geen mededelingen meer doen tot het einde van het onderzoek. Zodra de resultaten gekend zijn zal Defensie de nodige maatregelen treffen, luidt het nog. (Belga)

In de marge van een Europese in Brussel heeft ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem zijn excuses aangeboden aan zijn Duitse collega, staatssecretaris voor Defensie Christian Schmidt voor het gedrag van Belgisch majoor Fabian Daras. Die zou zich vorige week ernstig misdragen hebben in een Duitse bar in de Afghaanse stad Kunduz ten aanzien van Duitse militairen. Strafonderzoek geopend Het incident vond 's avonds plaats buiten de diensturen van de betrokken militair, zo wordt in een mededeling van Defensie benadrukt. Het Federaal Parket heeft een strafonderzoek geopend naar aanleiding van deze gebeurtenis, en vraagt dat alle partijen geen mededelingen meer doen tot het einde van het onderzoek. Zodra de resultaten gekend zijn zal Defensie de nodige maatregelen treffen, luidt het nog. (Belga)