Cameron gaf twee dagen geleden toe dat hij wel degelijk aandelen had in het offshorebedrijf van zijn vader, dat er 30 jaar lang in slaagde geen cent aan belastingen op zijn winst te betalen in het Verenigd Koninkrijk.

"Het is geen geweldige week geweest", zei de Britse premier tijdens een toespraak voor zijn conservatieve partij in Londen. "Ik weet dat ik de zaak beter had kunnen aanpakken. Mijn raadgevers treft geen schuld. Het is mijn schuld en ik heb mijn lesje geleerd." Nadat het nieuws over de Panama Papers zondag uitlekte, volgden vier ingewikkelde mededelingen van de diensten van de eerste minister voor die uiteindelijk donderdagavond toegaf dat hij wel degelijk aandelen had gehad in het bedrijf van zijn vader, met als thuisbasis de Bahama's.

Hoewel hij zei de gebrekkige communicatie te betreuren, verzekerde de conservatieve leider dat hij niets illegaals had gedaan en altijd belastingen had betaald. Cameron herhaalde die boodschap zaterdag en beloofde "eerstdaags" zijn belastingaangiftes van de afgelopen jaren publiek te maken. Het zou voor het eerst zijn dat een Brits premier dit doet.

Op dat eigenste moment eisten, op slechts twee kilometer daarvan verwijderd, in Downing Street, verschillende honderden manifestanten zijn ontslag. Cameron gaf donderdagavond toe dat hij en zijn echtgenote Samantha tussen 1997 en 2010 in het bezit waren van 5.000 aandelen van Blairmore Investment Trust, het offshore investeringsfonds van zijn vader Ian. Ze betaalden 12.500 Britse pond voor hun belang en verkochten het voor 31.500 pond (ongeveer 25.000 euro). De verkoop gebeurde in januari 2010, vier maanden voor Cameron aantrad als eerste minister. Cameron had het nieuws eerder afgedaan als een "privézaak". (Belga/NSK)

Cameron gaf twee dagen geleden toe dat hij wel degelijk aandelen had in het offshorebedrijf van zijn vader, dat er 30 jaar lang in slaagde geen cent aan belastingen op zijn winst te betalen in het Verenigd Koninkrijk."Het is geen geweldige week geweest", zei de Britse premier tijdens een toespraak voor zijn conservatieve partij in Londen. "Ik weet dat ik de zaak beter had kunnen aanpakken. Mijn raadgevers treft geen schuld. Het is mijn schuld en ik heb mijn lesje geleerd." Nadat het nieuws over de Panama Papers zondag uitlekte, volgden vier ingewikkelde mededelingen van de diensten van de eerste minister voor die uiteindelijk donderdagavond toegaf dat hij wel degelijk aandelen had gehad in het bedrijf van zijn vader, met als thuisbasis de Bahama's. Hoewel hij zei de gebrekkige communicatie te betreuren, verzekerde de conservatieve leider dat hij niets illegaals had gedaan en altijd belastingen had betaald. Cameron herhaalde die boodschap zaterdag en beloofde "eerstdaags" zijn belastingaangiftes van de afgelopen jaren publiek te maken. Het zou voor het eerst zijn dat een Brits premier dit doet. Op dat eigenste moment eisten, op slechts twee kilometer daarvan verwijderd, in Downing Street, verschillende honderden manifestanten zijn ontslag. Cameron gaf donderdagavond toe dat hij en zijn echtgenote Samantha tussen 1997 en 2010 in het bezit waren van 5.000 aandelen van Blairmore Investment Trust, het offshore investeringsfonds van zijn vader Ian. Ze betaalden 12.500 Britse pond voor hun belang en verkochten het voor 31.500 pond (ongeveer 25.000 euro). De verkoop gebeurde in januari 2010, vier maanden voor Cameron aantrad als eerste minister. Cameron had het nieuws eerder afgedaan als een "privézaak". (Belga/NSK)