De afgelopen jaren neemt de hyperseksualisering van kinderen in Groot-Brittannië volgens de regering almaar toe. De Britse premier David Cameron was zowel in 2006 als vorig jaar gekant tegen de verkoop van sexy onderkleding en bh's bestemd voor kinderen jongeren dan 10 jaar. De producten werden dan ook vroegtijdig uit de rekken genomen. Ook t-shirts met het logo van Playboy werden met de vinger gewezen.

Cameron bestelde een wetenschappelijk rapport dat vandaag werd overgemaakt aan de regering. Het rapport stelt onder andere voor om de meest suggestieve videoclips enkel laat op de avond uit te zenden, en om een website op te richten waar ouders een klacht kunnen indienen. Voor computers en gsm's wordt er gepleit voor een soort van vergrendeling van kindonvriendelijke informatie. Premier Cameron zal in oktober samenzitten met alle betrokken sectoren om de kwestie te bespreken. (Belga/EE)

De afgelopen jaren neemt de hyperseksualisering van kinderen in Groot-Brittannië volgens de regering almaar toe. De Britse premier David Cameron was zowel in 2006 als vorig jaar gekant tegen de verkoop van sexy onderkleding en bh's bestemd voor kinderen jongeren dan 10 jaar. De producten werden dan ook vroegtijdig uit de rekken genomen. Ook t-shirts met het logo van Playboy werden met de vinger gewezen. Cameron bestelde een wetenschappelijk rapport dat vandaag werd overgemaakt aan de regering. Het rapport stelt onder andere voor om de meest suggestieve videoclips enkel laat op de avond uit te zenden, en om een website op te richten waar ouders een klacht kunnen indienen. Voor computers en gsm's wordt er gepleit voor een soort van vergrendeling van kindonvriendelijke informatie. Premier Cameron zal in oktober samenzitten met alle betrokken sectoren om de kwestie te bespreken. (Belga/EE)