De manier waarop president Donald Trump een lid van zijn regering vernedert op de sociale media is ongezien. Dinsdagochtend verweet hij Jeff Sessions in hoofdletters op Twitter zwak te zijn. 'Minister van Justitie Jeff Sessions heeft ZEER zwak opgetreden tegen de (veronderstelde, nvdr.) misdaden van Hillary Clinton,' klonk het.

In een andere Tweet vraagt Trump aan Sessions waar diens onderzoek blijft over de (zogenaamde, nvdr.) beïnvloeding van de verkiezingen door Oekraïne ten gunste van Clinton.

Maandag had Trump Sessions al op Twitter aangevallen en noemde hem 'belegerd'. Wat hij daarmee precies bedoelde, is niet duidelijk.

Verwijt

In een interview met de krant The New York Times had Trump vorige week al afstand genomen van Sessions. Hij verwijt zijn minister dat die zichzelf heeft gewraakt van het onderzoek naar mogelijke Russische inmenging tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen. Dat leidde uiteindelijk tot de aanstelling van Robert Mueller als speciaal onderzoeksrechter.

De breuk tussen Trump en Sessions is opmerkelijk omdat de voormalige senator voor Alabama in de verkiezingsrace een van de eerste medestanders van Trump bij de Republikeinen was.

Ontslag

Maar zijn dagen als minister lijken nu geteld. Volgens de Amerikaans media verzamelt het Witte Huis materiaal tegen hem en zijn medewerkers. Met het publiek hekelen van Sessions zou Trump hem tot aftreden kunnen dwingen, opdat zijn opvolger dan Mueller de laan uitstuurt. Sessions zelf ontslaan, wil Trump voorlopig blijkbaar vermijden.

De nieuwe communicatiedirecteur van het Witte Huis, Anthony Scaramucci, heeft na de nieuwe aanval van zijn baas op Sessions dinsdag aangekondigd dat er 'weldra' een beslissing valt rondom het lot van de minister. Toen een reporter opmerkte dat het duidelijk is dat Trump van Sessions af wil, antwoorde Scaramucci: 'Als er zoveel spanning is in een publieke relatie, dan heeft u waarschijnlijk gelijk'.

De manier waarop president Donald Trump een lid van zijn regering vernedert op de sociale media is ongezien. Dinsdagochtend verweet hij Jeff Sessions in hoofdletters op Twitter zwak te zijn. 'Minister van Justitie Jeff Sessions heeft ZEER zwak opgetreden tegen de (veronderstelde, nvdr.) misdaden van Hillary Clinton,' klonk het. In een andere Tweet vraagt Trump aan Sessions waar diens onderzoek blijft over de (zogenaamde, nvdr.) beïnvloeding van de verkiezingen door Oekraïne ten gunste van Clinton. Maandag had Trump Sessions al op Twitter aangevallen en noemde hem 'belegerd'. Wat hij daarmee precies bedoelde, is niet duidelijk.In een interview met de krant The New York Times had Trump vorige week al afstand genomen van Sessions. Hij verwijt zijn minister dat die zichzelf heeft gewraakt van het onderzoek naar mogelijke Russische inmenging tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen. Dat leidde uiteindelijk tot de aanstelling van Robert Mueller als speciaal onderzoeksrechter.De breuk tussen Trump en Sessions is opmerkelijk omdat de voormalige senator voor Alabama in de verkiezingsrace een van de eerste medestanders van Trump bij de Republikeinen was.Maar zijn dagen als minister lijken nu geteld. Volgens de Amerikaans media verzamelt het Witte Huis materiaal tegen hem en zijn medewerkers. Met het publiek hekelen van Sessions zou Trump hem tot aftreden kunnen dwingen, opdat zijn opvolger dan Mueller de laan uitstuurt. Sessions zelf ontslaan, wil Trump voorlopig blijkbaar vermijden. De nieuwe communicatiedirecteur van het Witte Huis, Anthony Scaramucci, heeft na de nieuwe aanval van zijn baas op Sessions dinsdag aangekondigd dat er 'weldra' een beslissing valt rondom het lot van de minister. Toen een reporter opmerkte dat het duidelijk is dat Trump van Sessions af wil, antwoorde Scaramucci: 'Als er zoveel spanning is in een publieke relatie, dan heeft u waarschijnlijk gelijk'.