In het rapport wordt Kelly omschreven als 'een gevaar voor zichzelf en anderen'. Daarnaast luidt het dat de man wapens in de luchtmachtbasis Holloman in New Mexico, waar hij gestationeerd was, had gesmokkeld en dat hij doodsbedreigingen had geuit tegen zijn superieuren.

De feiten dateren van na de beschuldigingen tegen hem over agressie tegen zijn vrouw en stiefzoon. Uiteindelijk werd hij daarvoor later in 2012 veroordeeld door een militaire rechtbank. Hij zat een jaar in de cel en werd in 2014 ontslagen uit de luchtmacht.

De 26-jarige Devin Patrick Kelley opende zondag het vuur in een kerk in het dorp Sutherland Springs (Texas). Zesentwintig personen kwamen daarbij om, twintig raakten gewond. De schutter werd achteraf dood aangetroffen in zijn wagen.

Speurders hebben beslag kunnen leggen op de gsm van de schutter, maar zijn er voorlopig nog niet in geslaagd om er toegang toe te krijgen.

In het rapport wordt Kelly omschreven als 'een gevaar voor zichzelf en anderen'. Daarnaast luidt het dat de man wapens in de luchtmachtbasis Holloman in New Mexico, waar hij gestationeerd was, had gesmokkeld en dat hij doodsbedreigingen had geuit tegen zijn superieuren. De feiten dateren van na de beschuldigingen tegen hem over agressie tegen zijn vrouw en stiefzoon. Uiteindelijk werd hij daarvoor later in 2012 veroordeeld door een militaire rechtbank. Hij zat een jaar in de cel en werd in 2014 ontslagen uit de luchtmacht. De 26-jarige Devin Patrick Kelley opende zondag het vuur in een kerk in het dorp Sutherland Springs (Texas). Zesentwintig personen kwamen daarbij om, twintig raakten gewond. De schutter werd achteraf dood aangetroffen in zijn wagen. Speurders hebben beslag kunnen leggen op de gsm van de schutter, maar zijn er voorlopig nog niet in geslaagd om er toegang toe te krijgen.