De dader van het bloedbad bij een première van de nieuwe Batman-film in Denver had een blanco strafblad. James Holmes viel slechts één keer op met een verkeersinbreuk en kreeg toen een bekeuring, zei plaatselijk politiechef Dan Oates.

Bij de schietpartij vielen volgens Oates 71 slachtoffers, van wie 12 dodelijke. Naar verluidt verschijnt Holmes volgende week maandag voor het eerst voor een rechter.

NeurowetenschappenJames Eagan Holmes is 24. Hij werkte aan een doctoraat in de neurowetenschappen aan de medische faculteit van de University of Colorado in Aurora, een voorstad van Denver. Daar had hij zich in juni 2011 ingeschreven. Hij zou zijn studies echter hebben opgegeven.

Volgens een anonieme professor die geïnterviewd werd door The Washington Post had Holmes zwak gepresteerd op zijn examens in de lente, maar waren er geen plannen om hem uit de opleiding te zetten. Vervolgens trok hij zichzelf terug. Volgens CNN had hij geen toegang meer tot de universiteitsgebouwen.

Normale familie

Holmes groeide op in de zuidelijke kuststad San Diego in Californië. Hij ging daar naar een degelijke middelbare school in een rijke voorstad. Vervolgens studeeerde hij neurowetenschappen aan de Universty of California in Riverside (UCR), vlakbij Los Angeles.

Hij was daar een uitstekende student. "Academisch was hij de top van de top", zei UCR-rector Tomothy P. White aan CNN.

Volgens buren uit dan Diego die met de Amerikaanse media spraken, was er niets abnormaals aan de familie Holmes. Een anonieme buurvrouw beschreef hen aan de Washington Post als 'a lovely family'.

"Onze harten zijn bij degenen die betrokken zijn bij deze tragedie en naar hun familie en vrienden", stond te lezen in een statement van de familie Holmes, die tegelijkertijd om privacy vroeg.

Stil en kortaf

Holmes woonde in Aurora in een klein appartement op wandelafstand van de medische campus. Ook de meeste andere bewoners van het gebouw zijn studenten en personeelsleden van de universiteit.

Medebewoners zeiden aan de website Huffington Post dat Holmes stil was, maar bijwijlen kortaf. Buurvrouw Kaitlyn Fonzi zei dat ze nooit problemen had gehad met Holmes. Ze merkte zijn aanwezigheid in het gebouw zelfs nauwelijks op: "Het was alsof daar niemand woonde." (Belga/INM/TV)

De dader van het bloedbad bij een première van de nieuwe Batman-film in Denver had een blanco strafblad. James Holmes viel slechts één keer op met een verkeersinbreuk en kreeg toen een bekeuring, zei plaatselijk politiechef Dan Oates. Bij de schietpartij vielen volgens Oates 71 slachtoffers, van wie 12 dodelijke. Naar verluidt verschijnt Holmes volgende week maandag voor het eerst voor een rechter. NeurowetenschappenJames Eagan Holmes is 24. Hij werkte aan een doctoraat in de neurowetenschappen aan de medische faculteit van de University of Colorado in Aurora, een voorstad van Denver. Daar had hij zich in juni 2011 ingeschreven. Hij zou zijn studies echter hebben opgegeven. Volgens een anonieme professor die geïnterviewd werd door The Washington Post had Holmes zwak gepresteerd op zijn examens in de lente, maar waren er geen plannen om hem uit de opleiding te zetten. Vervolgens trok hij zichzelf terug. Volgens CNN had hij geen toegang meer tot de universiteitsgebouwen.Normale familie Holmes groeide op in de zuidelijke kuststad San Diego in Californië. Hij ging daar naar een degelijke middelbare school in een rijke voorstad. Vervolgens studeeerde hij neurowetenschappen aan de Universty of California in Riverside (UCR), vlakbij Los Angeles.Hij was daar een uitstekende student. "Academisch was hij de top van de top", zei UCR-rector Tomothy P. White aan CNN. Volgens buren uit dan Diego die met de Amerikaanse media spraken, was er niets abnormaals aan de familie Holmes. Een anonieme buurvrouw beschreef hen aan de Washington Post als 'a lovely family'. "Onze harten zijn bij degenen die betrokken zijn bij deze tragedie en naar hun familie en vrienden", stond te lezen in een statement van de familie Holmes, die tegelijkertijd om privacy vroeg.Stil en kortaf Holmes woonde in Aurora in een klein appartement op wandelafstand van de medische campus. Ook de meeste andere bewoners van het gebouw zijn studenten en personeelsleden van de universiteit. Medebewoners zeiden aan de website Huffington Post dat Holmes stil was, maar bijwijlen kortaf. Buurvrouw Kaitlyn Fonzi zei dat ze nooit problemen had gehad met Holmes. Ze merkte zijn aanwezigheid in het gebouw zelfs nauwelijks op: "Het was alsof daar niemand woonde." (Belga/INM/TV)