De dader, Nathan C., probeerde ook nog andere mensen neer te steken, maar ze konden ontkomen. Dat heeft de procureur van Creteil, Laure Beccuau, gezegd op een persconferentie, in aanwezigheid van de Franse staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken Laurent Nuñez en de politieprefect van Parijs Didier Lallement.

Hij werd later door de politie doodgeschoten in het naburige l'Haÿ-les-Roses, zo meldt de burgemeester van die gemeente.

Nuñez feliciteerde de 'moed, efficiëntie en reactiviteit' van de ordetroepen, 'waardoor de dader snel geneutraliseerd kon worden'. De toestand van de twee gewonden wordt onderzocht, zo luidde het nog.

'Psychische problemen'

De dader zou niet op de lijst gestaan hebben van geradicaliseerde personen, 'maar er werden elementen van religieuze aard aangetroffen in zijn bezittingen', klinkt het. Hij zou ook psychische problemen hebben gehad.

De dader, Nathan C., probeerde ook nog andere mensen neer te steken, maar ze konden ontkomen. Dat heeft de procureur van Creteil, Laure Beccuau, gezegd op een persconferentie, in aanwezigheid van de Franse staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken Laurent Nuñez en de politieprefect van Parijs Didier Lallement. Hij werd later door de politie doodgeschoten in het naburige l'Haÿ-les-Roses, zo meldt de burgemeester van die gemeente. Nuñez feliciteerde de 'moed, efficiëntie en reactiviteit' van de ordetroepen, 'waardoor de dader snel geneutraliseerd kon worden'. De toestand van de twee gewonden wordt onderzocht, zo luidde het nog. De dader zou niet op de lijst gestaan hebben van geradicaliseerde personen, 'maar er werden elementen van religieuze aard aangetroffen in zijn bezittingen', klinkt het. Hij zou ook psychische problemen hebben gehad.