Negentig personen raakten gewond bij het luchtbombardement van "voorlopig ongeïdentificeerde gevechtsvliegtuigen", zo deelt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zaterdag mee. In Idlib wordt sinds lang hevig strijd geleverd.

Het Turkse nieuwsagentschap Anadolu spreekt van 28 doden en citeert een vertegenwoordiger van de civiele bescherming in Idlib. Volgens die bron ging het om gevechtsvliegtuigen van het Syrische regime, die verschillende locaties in de stad hebben aangevallen, onder meer een markt. Er zouden tientallen vliegtuigen bij betrokken zijn geweest. Winkels en huizen vatten vuur.

De aanval komt er kort na de aankondiging van een wapenstilstand. Rusland en de Verenigde Staten onderhandelden het staakt-het-vuren voor het islamitische Offerfeest. Vanaf maandag moeten de wapens zwijgen. (Belga/SD)

Negentig personen raakten gewond bij het luchtbombardement van "voorlopig ongeïdentificeerde gevechtsvliegtuigen", zo deelt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zaterdag mee. In Idlib wordt sinds lang hevig strijd geleverd. Het Turkse nieuwsagentschap Anadolu spreekt van 28 doden en citeert een vertegenwoordiger van de civiele bescherming in Idlib. Volgens die bron ging het om gevechtsvliegtuigen van het Syrische regime, die verschillende locaties in de stad hebben aangevallen, onder meer een markt. Er zouden tientallen vliegtuigen bij betrokken zijn geweest. Winkels en huizen vatten vuur. De aanval komt er kort na de aankondiging van een wapenstilstand. Rusland en de Verenigde Staten onderhandelden het staakt-het-vuren voor het islamitische Offerfeest. Vanaf maandag moeten de wapens zwijgen. (Belga/SD)