Alle rekeningen bij Bank of Cyprus die meer dan 100.000 euro bedragen, zijn bevroren. Dat geld zal voor een deel -37,5 procent- omgezet worden in aandelen van de bank. Die aandelen zouden het verlies van de beleggers kunnen goedmaken. Al is het tot op heden niet duidelijk hoeveel die aandelen van de noodlijdende bank waard zullen zijn.

Nog een extra deel van dat geld staat geblokkeerd voor 90 dagen. In die tijd zal mijn kijken of een grotere omzetting in aandelen nodig is. Mogelijk riskeren de spaarders dus in totaal ongeveer 60 procent van hun spaarvermogen te verliezen. Cyprus hoopt met die actie zo'n 2,8 miljard euro op te halen.

Laiki Bank ontbonden

De 40 procent die voorlopig nog op de rekeningen staat, blijft ook een tijd bevroren. Zo wil de regering van het land vermijden dat spaarders nog snel al het geld van hun rekening zullen weghalen.

Bij de Laiki Bank, de tweede grootste bank van het land, zullen spaarders hoogstwaarschijnlijk het gros van hun geld verliezen. De bank wordt ontbonden en het geld wordt overgeplaatst naar de Bank of Cyprus. (EA)

Alle rekeningen bij Bank of Cyprus die meer dan 100.000 euro bedragen, zijn bevroren. Dat geld zal voor een deel -37,5 procent- omgezet worden in aandelen van de bank. Die aandelen zouden het verlies van de beleggers kunnen goedmaken. Al is het tot op heden niet duidelijk hoeveel die aandelen van de noodlijdende bank waard zullen zijn. Nog een extra deel van dat geld staat geblokkeerd voor 90 dagen. In die tijd zal mijn kijken of een grotere omzetting in aandelen nodig is. Mogelijk riskeren de spaarders dus in totaal ongeveer 60 procent van hun spaarvermogen te verliezen. Cyprus hoopt met die actie zo'n 2,8 miljard euro op te halen. Laiki Bank ontbonden De 40 procent die voorlopig nog op de rekeningen staat, blijft ook een tijd bevroren. Zo wil de regering van het land vermijden dat spaarders nog snel al het geld van hun rekening zullen weghalen. Bij de Laiki Bank, de tweede grootste bank van het land, zullen spaarders hoogstwaarschijnlijk het gros van hun geld verliezen. De bank wordt ontbonden en het geld wordt overgeplaatst naar de Bank of Cyprus. (EA)