Als er overeenstemming over het voorstel wordt bereikt, zal het parlement donderdagnamiddag al over de tekst stemmen, zo viel te horen op de openbare Cypriotische omroep

Deadline

"Een beslissing over een reddingsplan voor Cyprus moet ten laatste donderdag genomen worden", zo verklaarde Anastasiades bij het verlaten van het presidentieel paleis. Anastasiades had daar een bijeenkomst van zijn regering voorgezeten. Donderdag moet hij volgens de openbare televisieomroep een Plan B voorstellen aan de leiders van de politieke partijen.

Het eerste plan, waarover zaterdag een akkoord was bereikt met de eurozone, werd dinsdag nog door het Cypriotische parlement afgeschoten. De volksvertegenwoordigers waren vooral gekant tegen het voornemen om het spaargeld in Cyprus te belasten.

Heffing

Het Plan B zou wel nog een heffing bevatten op de spaarrekeningen waar meer dan 100.000 euro op staat, aldus de tv-zender. Volgens verschillende politici zouden de andere deposito's buiten schot blijven. Anderen hebben het dan weer over een "mildere" taks op de kleinere spaarrekeningen.

De ontmoeting tussen de president en de Cypriotische partijleiders wordt om 9.30 uur verwacht. Als het plan aanvaard wordt door de partijleiders, zal het donderdag voorgelegd worden aan het parlement. (Belga/TV)

Als er overeenstemming over het voorstel wordt bereikt, zal het parlement donderdagnamiddag al over de tekst stemmen, zo viel te horen op de openbare Cypriotische omroepDeadline "Een beslissing over een reddingsplan voor Cyprus moet ten laatste donderdag genomen worden", zo verklaarde Anastasiades bij het verlaten van het presidentieel paleis. Anastasiades had daar een bijeenkomst van zijn regering voorgezeten. Donderdag moet hij volgens de openbare televisieomroep een Plan B voorstellen aan de leiders van de politieke partijen. Het eerste plan, waarover zaterdag een akkoord was bereikt met de eurozone, werd dinsdag nog door het Cypriotische parlement afgeschoten. De volksvertegenwoordigers waren vooral gekant tegen het voornemen om het spaargeld in Cyprus te belasten.Heffing Het Plan B zou wel nog een heffing bevatten op de spaarrekeningen waar meer dan 100.000 euro op staat, aldus de tv-zender. Volgens verschillende politici zouden de andere deposito's buiten schot blijven. Anderen hebben het dan weer over een "mildere" taks op de kleinere spaarrekeningen. De ontmoeting tussen de president en de Cypriotische partijleiders wordt om 9.30 uur verwacht. Als het plan aanvaard wordt door de partijleiders, zal het donderdag voorgelegd worden aan het parlement. (Belga/TV)