Minstens twaalf mensen zijn omgekomen en vijf anderen nog vermist na de doortocht van de cycloon Nilam in het zuidoosten van India. De cycloon Nilam heeft aanzienlijke schade aangericht. Verschillende mensen werden in de deelstaat Tamil Nadu onder instortende huizen begraven of kwamen door elektrocutie om het leven, meldt de rampenbestrijdingsdienst.

De storm was met snelheden tot 100 km/u op de kust gebeukt. Ongeveer 8.000 mensen, voor het merendeel vissers, werden uit de kustgebieden in veiligheid gebracht. Scholen, universiteiten en havens bleven gesloten.

Er wordt nog gezocht naar vijf vermiste matrozen. Het gaat om bemanningsleden van de olietanker Pratibha Cauvery die voor de kust van Chennai aan de grond liep. Vijftien matrozen werden gered.

Ook in de buurstaat Andhra Pradesh woedden stormbuien met windsnelheden tot 100 kilometer per uur. In totaal werden 100 huizen verwoest en in enkele regio's viel de stroom uit. (DPA/KVDA)

Minstens twaalf mensen zijn omgekomen en vijf anderen nog vermist na de doortocht van de cycloon Nilam in het zuidoosten van India. De cycloon Nilam heeft aanzienlijke schade aangericht. Verschillende mensen werden in de deelstaat Tamil Nadu onder instortende huizen begraven of kwamen door elektrocutie om het leven, meldt de rampenbestrijdingsdienst. De storm was met snelheden tot 100 km/u op de kust gebeukt. Ongeveer 8.000 mensen, voor het merendeel vissers, werden uit de kustgebieden in veiligheid gebracht. Scholen, universiteiten en havens bleven gesloten. Er wordt nog gezocht naar vijf vermiste matrozen. Het gaat om bemanningsleden van de olietanker Pratibha Cauvery die voor de kust van Chennai aan de grond liep. Vijftien matrozen werden gered. Ook in de buurstaat Andhra Pradesh woedden stormbuien met windsnelheden tot 100 kilometer per uur. In totaal werden 100 huizen verwoest en in enkele regio's viel de stroom uit. (DPA/KVDA)