Het Iraanse kernprogramma zou het slachtoffer geworden zijn van een wel heel bijzonder computervirus. In twee kerncentrales gingen verschillende systemen plat - en schalden enkele computers in het midden van de nacht "Thunderstruck" van de Australische rockers van AC/DC.

Vanzelfsprekend met het volume op maximum.

Computerworm

Het Finse internetbeveiligingsbedrijf F-Secure meldt het bizarre voorval. Het ontving via mail het relaas van een Iraanse kernwetenschapper.

F-Secure kon het waarheidsgehalte van de e-mail niet controleren. Maar de e-mail werd wel degelijk vanuit de Atomic Energy Organization of Iran (AEOI) gestuurd.

Metasploit

De afzender meldt dat een nieuwe computerworm enkele systemen platlegde in de installaties van Natanz en Fordo. Volgens de Iraanse IT'ers werd het hackinginstrument Metasploit gebruikt. Dat schrijft Mikko Hypponen van F-Secure op de blogsite van het internetbeveiligingsbedrijf.

"En er speelde ook willekeurig muziek op verschillende werkposten, in het midden van de nacht met het volume op maximum. Ik denk dat het 'Thunderstruck' van AC/DC was", claimt de wetenschapper.

Stuxnet

Het, omstreden, Iraanse kernprogramma was eerder al doelwit van cyberaanvallen. Iran beschuldigt daarbij steeds Israël en de VS.

Het virus "Stuxnet" zou in 2010 centrifuges om uranium te verrijken gesaboteerd hebben. In mei werd "Flame", een gesofisticeerd spionage-instrument, ontdekt op computers van Iraanse functionarissen. (Belga/TV)

Het Iraanse kernprogramma zou het slachtoffer geworden zijn van een wel heel bijzonder computervirus. In twee kerncentrales gingen verschillende systemen plat - en schalden enkele computers in het midden van de nacht "Thunderstruck" van de Australische rockers van AC/DC. Vanzelfsprekend met het volume op maximum.Computerworm Het Finse internetbeveiligingsbedrijf F-Secure meldt het bizarre voorval. Het ontving via mail het relaas van een Iraanse kernwetenschapper. F-Secure kon het waarheidsgehalte van de e-mail niet controleren. Maar de e-mail werd wel degelijk vanuit de Atomic Energy Organization of Iran (AEOI) gestuurd.Metasploit De afzender meldt dat een nieuwe computerworm enkele systemen platlegde in de installaties van Natanz en Fordo. Volgens de Iraanse IT'ers werd het hackinginstrument Metasploit gebruikt. Dat schrijft Mikko Hypponen van F-Secure op de blogsite van het internetbeveiligingsbedrijf. "En er speelde ook willekeurig muziek op verschillende werkposten, in het midden van de nacht met het volume op maximum. Ik denk dat het 'Thunderstruck' van AC/DC was", claimt de wetenschapper.Stuxnet Het, omstreden, Iraanse kernprogramma was eerder al doelwit van cyberaanvallen. Iran beschuldigt daarbij steeds Israël en de VS. Het virus "Stuxnet" zou in 2010 centrifuges om uranium te verrijken gesaboteerd hebben. In mei werd "Flame", een gesofisticeerd spionage-instrument, ontdekt op computers van Iraanse functionarissen. (Belga/TV)