"Als zij willen praten, dan willen wij dat ook", verklaarde Castro. "Dat hebben we Amerika overigens al eerder laten weten via diplomatieke kanalen."

Dag van de Revolutie

Castro deed zijn uitspraken aan het einde van de Dag van de Revolutie, waarop de 59e verjaardag van de start van de Cubaanse Revolutie wordt gevierd. De revolutie begon op 26 juli 1953 en eindigde zes jaar later met de oprichting van het communistisch regime.

Sinds het communisme in Cuba zijn intrede deed, hebben de Verenigde Staten de diplomatieke relaties gestaakt. Een economisch embargo verbiedt bijna alle handel tussen de twee landen.

Als twee gelijken

Castro zegt graag met Amerika te praten over het langdurige conflict, maar "alleen op basis van gelijkwaardigheid".

"Geen enkel onderwerp is onbespreekbaar", verklaarde Castro nog. Daarmee verwijst hij naar de Amerikaanse ongerustheid over de democratische ontwikkeling, de persvrijheid en de mensenrechten op het Caribische eiland. (SVL)

"Als zij willen praten, dan willen wij dat ook", verklaarde Castro. "Dat hebben we Amerika overigens al eerder laten weten via diplomatieke kanalen." Dag van de Revolutie Castro deed zijn uitspraken aan het einde van de Dag van de Revolutie, waarop de 59e verjaardag van de start van de Cubaanse Revolutie wordt gevierd. De revolutie begon op 26 juli 1953 en eindigde zes jaar later met de oprichting van het communistisch regime. Sinds het communisme in Cuba zijn intrede deed, hebben de Verenigde Staten de diplomatieke relaties gestaakt. Een economisch embargo verbiedt bijna alle handel tussen de twee landen. Als twee gelijken Castro zegt graag met Amerika te praten over het langdurige conflict, maar "alleen op basis van gelijkwaardigheid". "Geen enkel onderwerp is onbespreekbaar", verklaarde Castro nog. Daarmee verwijst hij naar de Amerikaanse ongerustheid over de democratische ontwikkeling, de persvrijheid en de mensenrechten op het Caribische eiland. (SVL)