De speurders bij de bergingswerken concentreren zich nu op de bezittingen van de slachtoffers. Andere werken zijn zo goed als stopgezet, berichtten de Franse media onder aanhaling van de prefectuur. Volgens de procureur in Marseille werden vele gsm's gevonden.

In de komende week wordt begonnen met het opruimen en wegbrengen van de grote brokstukken van het gecrashte toestel. De Franse verantwoordelijken hebben zelf een geïmproviseerde weg voor terreinwagens laten aanleggen naar de anders enkel te voet of per helikopter bereikbare plaats van de crash.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft een gespecialiseerd bedrijf al de opdracht gegeven het terrein na de crash weer in orde te brengen. Ook die werken zullen gebeuren onder toezicht van de Franse autoriteiten.

In het weekeinde waren opnieuw nabestaanden van de slachtoffers in de Alpen aangekomen. De meesten van de 150 doden zijn afkomstig uit Duitsland en Spanje. De herdenkingssteen in Le Vernet in de buurt van de crashplaats werd door rouwenden bezocht. De nabestaanden worden sinds de crash van 24 maart door de politie afgeschermd. (Belga/KVDA)

De speurders bij de bergingswerken concentreren zich nu op de bezittingen van de slachtoffers. Andere werken zijn zo goed als stopgezet, berichtten de Franse media onder aanhaling van de prefectuur. Volgens de procureur in Marseille werden vele gsm's gevonden.In de komende week wordt begonnen met het opruimen en wegbrengen van de grote brokstukken van het gecrashte toestel. De Franse verantwoordelijken hebben zelf een geïmproviseerde weg voor terreinwagens laten aanleggen naar de anders enkel te voet of per helikopter bereikbare plaats van de crash. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft een gespecialiseerd bedrijf al de opdracht gegeven het terrein na de crash weer in orde te brengen. Ook die werken zullen gebeuren onder toezicht van de Franse autoriteiten. In het weekeinde waren opnieuw nabestaanden van de slachtoffers in de Alpen aangekomen. De meesten van de 150 doden zijn afkomstig uit Duitsland en Spanje. De herdenkingssteen in Le Vernet in de buurt van de crashplaats werd door rouwenden bezocht. De nabestaanden worden sinds de crash van 24 maart door de politie afgeschermd. (Belga/KVDA)