Crash Egyptair: Egypte laat zwarte dozen herstellen in Frankrijk

24/06/16 om 02:42 - Bijgewerkt om 02:42

De geheugensystemen van de twee zwarte dozen van het vliegtuig van Egyptair dat vorige maand neerstortte in de Middellandse Zee, worden volgende week ter herstelling naar Frankrijk gebracht.

Crash Egyptair: Egypte laat zwarte dozen herstellen in Frankrijk

Zwarte dozen van de Egyptairvlucht © AFP

Dat meldt het onderzoekscomité rond de vliegtuigramp, dat door Egypte wordt geleid.

"Vanwege de schade aan de geheugeneenheden van de opnameapparatuur in de cockpit en de vluchtdataregistratie van het vliegtuig, waren er onregelmatigheden bij het lezen van de gegevens. Daarom zal de commissie de elektronische apparatuur naar Frankrijk brengen om ze te herstellen en om zoutresten te verwijderen uit beide toestellen", aldus een persbericht.

Het Franse BEA (bureau d'enquêtes et analyses) zal de herstellingen uitvoeren. Na de herstelling zal de commissie de apparatuur terugbrengen naar Caïro, waar ze in de labo's van het Egyptische ministerie van Burgerluchtvaart zal worden geanalyseerd.

Vlucht MS804 van Egyptair verdween op 19 mei van de radar toen hij op weg was van Parijs naar Caïro. Het vliegtuig crashte in de Middellandse Zee, alle 66 inzittenden kwamen om het leven. Bij de doden is ook een Belg.

(Belga/RR)

Onze partners