Dat meldt The New York Times die zich baseert op een anonieme maar "hooggeplaatste" militaire bron die bij het onderzoek betrokken is.

In het begin van de vlucht geeft de voicerecorder, volgens de bron van de Times, een ontspannen conversatie tussen de piloten weer. "Very smooth, very cool". Maar dan, voor het toestel in moeilijkheden komt, verlaat een van de piloten de kabine, en kan niet terug naar binnen.

"De man klopt zachtjes op de deur, maar er is geen respons", aldus de onderzoeker. Daarna "slaat hij harder op de deur maar geen antwoord. Er komt nooit antwoord". Tot slot "kun je horen dat hij probeert de deur in te beuken".

"We weten nog niet waarom een van de mannen de cockpit verliet. Maar wat wel zeker is, is dat aan het ultieme einde van de vlucht de andere piloot alleen is en de deur niet openmaakt". Wat ons, volgens de bron van de Times, niet heel veel wijzer maakt over de oorzaak van de ramp.

Lufthansa, de moedermaatschappij van Germanwings, wil het bericht volgens het Duitse persagentschap DPA niet confirmeren. "Op dit ogenblik hebben we geen gegevens die deze informatie kunnen bevestigen".

Lichamen

Intussen hebben de hulpdiensten de eerste lichamen geborgen. Hun stoffelijke overschotten werden woensdag in de late namiddag weggebracht van de plaats van de ramp.

De politiewoordvoerder in Digne kon niet zeggen hoeveel lichamen precies geborgen werden.

Bij de crash van het vliegtuig van Germanwings kwamen alle 150 inzittenden om het leven.

Dat meldt The New York Times die zich baseert op een anonieme maar "hooggeplaatste" militaire bron die bij het onderzoek betrokken is.In het begin van de vlucht geeft de voicerecorder, volgens de bron van de Times, een ontspannen conversatie tussen de piloten weer. "Very smooth, very cool". Maar dan, voor het toestel in moeilijkheden komt, verlaat een van de piloten de kabine, en kan niet terug naar binnen."De man klopt zachtjes op de deur, maar er is geen respons", aldus de onderzoeker. Daarna "slaat hij harder op de deur maar geen antwoord. Er komt nooit antwoord". Tot slot "kun je horen dat hij probeert de deur in te beuken"."We weten nog niet waarom een van de mannen de cockpit verliet. Maar wat wel zeker is, is dat aan het ultieme einde van de vlucht de andere piloot alleen is en de deur niet openmaakt". Wat ons, volgens de bron van de Times, niet heel veel wijzer maakt over de oorzaak van de ramp.Lufthansa, de moedermaatschappij van Germanwings, wil het bericht volgens het Duitse persagentschap DPA niet confirmeren. "Op dit ogenblik hebben we geen gegevens die deze informatie kunnen bevestigen".Intussen hebben de hulpdiensten de eerste lichamen geborgen. Hun stoffelijke overschotten werden woensdag in de late namiddag weggebracht van de plaats van de ramp. De politiewoordvoerder in Digne kon niet zeggen hoeveel lichamen precies geborgen werden. Bij de crash van het vliegtuig van Germanwings kwamen alle 150 inzittenden om het leven.