Crack-rokende Burgemeester Toronto liet gevangene in elkaar slaan

Burgemeester van Toronto Rob Ford. © REUTERS

Rob Ford, de omstreden burgemeester van de Canadese stad Toronto, zou een bevriende football-speler hebben betaald om een gevangene in elkaar te laten slaan. Dat is het zoveelste schandaal sinds hij op het roken van crack betrapt werd.

e gevangene is naar de rechter gestapt en eist een schadevergoeding, meldt de BBC. De gevangene, die een relatie had met de zus van Ford, zegt dat de burgemeester hem met een stevig pak rammel wilde duidelijk maken dat hij beter zijn mond kon houden over de praktijken van Ford, die de afgelopen tijd veelvuldig negatief in het nieuws was.

Dronken

Ford heeft eerder bekend dat hij de drug crack (een meer verslavende vorm van cocaïne) gebruikt heeft. Hij werd door de jaren heen vaak dronken gezien. De burgemeester ontkent dat hij verslaafd is. De politie heeft diverse onderzoeken gedaan naar Ford, maar hij is nooit veroordeeld.

Opnieuw kandidaat

Ondanks de schandalen gaat de 44-jarige burgemeester toch voor een tweede termijn. De verkiezingen zijn in oktober. Hoewel Ford niet wil aftreden, heeft hij nog weinig macht. De gemeenteraad in Toronto heeft hem een flink deel van zijn bevoegdheden afgenomen. (Elsevier/Tom Reijner/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content