De krant Al-Araby al-Jadeed meldt dat 13 leden van de IS, onder wie zeker 5 militaire commandanten, geëxecuteerd zijn op bevel van leider Abu Bakr al-Baghdadi. Het gaat volgens de krant om militanten uit onder andere Marokko, Syrië en Koeweit.

Het bericht is verder niet bevestigd. Al-Araby al-Jadeed is in Londen gevestigd en wordt volgens de BBC van werkingsmiddelen voorzien door een Qatarees privébedrijf. De krant beroept zich op niet nader genoemde Iraakse en Syrische bronnen, onder wie mensen die brandstof leveren aan gebieden die onder controle van de IS staan.

Onenigheid

Volgens Al-Araby al-Jadeed staat het leiderschap van Al-Baghdadi steeds meer ter discussie. Aanleidingen voor de couppoging zijn onder andere geschillen over de militaire operaties, de relaties met andere jihadistische groeperingen en de aanslag op een moskee in Saudi-Arabië vorige maand.

'Het plan was om een konvooi van Al-Baghdadi aan te vallen met geïmproviseerde bommen ten zuiden van (IS-hoofdstad, nvdr.) Raqqa en hem te doden', citeert Al-Araby een bron uit de Iraakse stad Mosul. Een verrader zou de coupplannen twee dagen voor de geplande aanslag verklikt hebben.

'Officieel' werden de 13 geëxecuteerd omdat ze Amerikaanse en Saudische spionnen waren, maar de rechte reden is volgens de bronnen van de krant dus het moordcomplot. (KVDA)

De krant Al-Araby al-Jadeed meldt dat 13 leden van de IS, onder wie zeker 5 militaire commandanten, geëxecuteerd zijn op bevel van leider Abu Bakr al-Baghdadi. Het gaat volgens de krant om militanten uit onder andere Marokko, Syrië en Koeweit.Het bericht is verder niet bevestigd. Al-Araby al-Jadeed is in Londen gevestigd en wordt volgens de BBC van werkingsmiddelen voorzien door een Qatarees privébedrijf. De krant beroept zich op niet nader genoemde Iraakse en Syrische bronnen, onder wie mensen die brandstof leveren aan gebieden die onder controle van de IS staan.Volgens Al-Araby al-Jadeed staat het leiderschap van Al-Baghdadi steeds meer ter discussie. Aanleidingen voor de couppoging zijn onder andere geschillen over de militaire operaties, de relaties met andere jihadistische groeperingen en de aanslag op een moskee in Saudi-Arabië vorige maand. 'Het plan was om een konvooi van Al-Baghdadi aan te vallen met geïmproviseerde bommen ten zuiden van (IS-hoofdstad, nvdr.) Raqqa en hem te doden', citeert Al-Araby een bron uit de Iraakse stad Mosul. Een verrader zou de coupplannen twee dagen voor de geplande aanslag verklikt hebben.'Officieel' werden de 13 geëxecuteerd omdat ze Amerikaanse en Saudische spionnen waren, maar de rechte reden is volgens de bronnen van de krant dus het moordcomplot. (KVDA)