Een Franse trawler sleept het cruiseschip naar het nabijgelegen Desroches-eiland. Er zijn meer dan duizend mensen aan boord van het schip, onder wie veertien Belgen. Het schip zou woensdagmorgen zijn ankers uitslaan aan het eiland.

De Costa Allegra was zaterdag vanuit Madagascar vertrokken en moest via de Seychellen naar Oman en daarna naar Egypte varen. De Costa Allegra raakte maandag in de problemen na een brand. De generatoren raakten beschadigd. Aan boord bleef iedereen ongedeerd.

Vanop Mahé, het hoofdeiland van de archipel, is een helikopter opgestegen met voedsel en communicatie-apparatuur, zo heeft rederij Costa Crociere meegedeeld. De communicatie-apparatuur bestaat uit satelliettelefoons en VHS-radio's.

Het weer is goed. De passagiers zijn gevraagd in de loop van de dag hun bagage te pakken tegen dat het moment is gekomen om te ontschepen, aldus de rederij.

Costa Crociere is ook eigenaar van het verongelukte cruiseschip Costa Concordia, dat vorige maand kapseisde voor het Italiaanse eiland Giglio. Daarbij kwamen 25 mensen om het leven. (Belga/TE)

Een Franse trawler sleept het cruiseschip naar het nabijgelegen Desroches-eiland. Er zijn meer dan duizend mensen aan boord van het schip, onder wie veertien Belgen. Het schip zou woensdagmorgen zijn ankers uitslaan aan het eiland. De Costa Allegra was zaterdag vanuit Madagascar vertrokken en moest via de Seychellen naar Oman en daarna naar Egypte varen. De Costa Allegra raakte maandag in de problemen na een brand. De generatoren raakten beschadigd. Aan boord bleef iedereen ongedeerd. Vanop Mahé, het hoofdeiland van de archipel, is een helikopter opgestegen met voedsel en communicatie-apparatuur, zo heeft rederij Costa Crociere meegedeeld. De communicatie-apparatuur bestaat uit satelliettelefoons en VHS-radio's. Het weer is goed. De passagiers zijn gevraagd in de loop van de dag hun bagage te pakken tegen dat het moment is gekomen om te ontschepen, aldus de rederij. Costa Crociere is ook eigenaar van het verongelukte cruiseschip Costa Concordia, dat vorige maand kapseisde voor het Italiaanse eiland Giglio. Daarbij kwamen 25 mensen om het leven. (Belga/TE)