Volgens Corbyn zou premier Theresa May beter niet het rode tapijt uitrollen voor een staatsbezoek om 'een president te eren die internationale verdragen verscheurt, de ontkenning van de klimaatverandering steunt en een racistisch en vrouwenhatend discours hanteert. Een belangrijke relatie onderhouden met de Verenigde Staten, vereist niet de pracht en formaliteit van een staatsbezoek', aldus Corbyn. 'Het is ontgoochelend dat de premier opnieuw heeft gekozen om voor deze Amerikaanse regering door het stof te kruipen.'

Hij zei wel bereid te zijn tot een ontmoeting met Trump om 'het te hebben over alle belangrijke zaken'. Trump aanvaardde een uitnodiging van de Britse Queen om samen met zijn vrouw Melania een bezoek te brengen aan Groot-Brittannië, van 3 tot 5 juni. Volgens May zal dat bezoek een kans zijn om het partnerschap tussen beide landen te versterken.

Volgens Corbyn zou premier Theresa May beter niet het rode tapijt uitrollen voor een staatsbezoek om 'een president te eren die internationale verdragen verscheurt, de ontkenning van de klimaatverandering steunt en een racistisch en vrouwenhatend discours hanteert. Een belangrijke relatie onderhouden met de Verenigde Staten, vereist niet de pracht en formaliteit van een staatsbezoek', aldus Corbyn. 'Het is ontgoochelend dat de premier opnieuw heeft gekozen om voor deze Amerikaanse regering door het stof te kruipen.' Hij zei wel bereid te zijn tot een ontmoeting met Trump om 'het te hebben over alle belangrijke zaken'. Trump aanvaardde een uitnodiging van de Britse Queen om samen met zijn vrouw Melania een bezoek te brengen aan Groot-Brittannië, van 3 tot 5 juni. Volgens May zal dat bezoek een kans zijn om het partnerschap tussen beide landen te versterken.