Dat verklaart althans een ex-vriendin van de 27-jarige vliegenier zaterdag in een interview met de Duitse krant Bild. De ex-vriendin, een 26-jarige stewardess, zegt dat ze, toen ze van de crash hoorde, onmiddellijk aan één uitspraak van haar voormalige vriendje dacht: "Op een dag ga ik iets doen dat het hele systeem zal veranderen, en iedereen zal mijn naam kennen en zich die herinneren", zou de man gezegd hebben.

"Indien hij dat gedaan heeft, dan is het omdat hij begreep dat door zijn gezondheidsproblemen zijn droom van een baan bij Lufthansa, als kapitein en langeafstandspiloot bijna onmogelijk was", zegt de vrouw nog. Germanwings is een dochtermaatschappij van Lufthansa.

Nachtmerries

De jongedame legt nog uit dat ze hun relatie verbrak omdat "het meer en meer duidelijk werd dat hij een probleem had. Tijdens discussies kraakte hij en begon hij te wenen", vertelt ze."'s Nachts werd hij wakker door nachtmerries en riep hij 'We vallen'."

Vrijdag bleek dat in het huis van de copiloot ziektebriefjes waren gevonden. Vermoedelijk verzweeg de man dat hij op de dag van de crash ziek was. Bij de crash kwamen 150 mensen om het leven. (Belga/TE)

Dat verklaart althans een ex-vriendin van de 27-jarige vliegenier zaterdag in een interview met de Duitse krant Bild. De ex-vriendin, een 26-jarige stewardess, zegt dat ze, toen ze van de crash hoorde, onmiddellijk aan één uitspraak van haar voormalige vriendje dacht: "Op een dag ga ik iets doen dat het hele systeem zal veranderen, en iedereen zal mijn naam kennen en zich die herinneren", zou de man gezegd hebben. "Indien hij dat gedaan heeft, dan is het omdat hij begreep dat door zijn gezondheidsproblemen zijn droom van een baan bij Lufthansa, als kapitein en langeafstandspiloot bijna onmogelijk was", zegt de vrouw nog. Germanwings is een dochtermaatschappij van Lufthansa. De jongedame legt nog uit dat ze hun relatie verbrak omdat "het meer en meer duidelijk werd dat hij een probleem had. Tijdens discussies kraakte hij en begon hij te wenen", vertelt ze."'s Nachts werd hij wakker door nachtmerries en riep hij 'We vallen'." Vrijdag bleek dat in het huis van de copiloot ziektebriefjes waren gevonden. Vermoedelijk verzweeg de man dat hij op de dag van de crash ziek was. Bij de crash kwamen 150 mensen om het leven. (Belga/TE)