Onder andere Alamo Drafthouse Cinema in Austin (in de staat Texas) en Plaza Theater in Atlanta (Georgia) hebben via Twitter bevestigd dat ze een akkoord hebben met producent Sony om 'The Interview' toch te vertonen op kerstdag.

Om en bij de 250 bioscoopzalen hadden maandagavond een petitie gestart op de website change.org om van Sony de toestemming te krijgen om de film toch te vertonen.

President Barack Obama looft de beslissing van Sony. Volgens CNN zou Sony de film ook vrijgeven voor video-on-demand.

Controversieel

'The Interview' is een komedie van regisseur Seth Rogen waarin de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un wordt omgebracht in opdracht van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Bekijk de trailer:

Sony Pictures had eerder aangekondigd dat het de film niet in de zalen zou brengen na een cyberaanval op het bedrijf. Na de hack werden ook bioscopen bedreigd die de film zouden tonen. Volgens Sony deinsden daardoor te veel bioscoopketens terug om de film te vertonen.

Diplomatieke rel

De Verenigde Staten vermoeden dat Noord-Korea achter de hack zit. Het regime in Pyongyang prijst de Sonyhack wel, maar ontkent dat het erachter zit en bood Washington zelfs aan om samen onderzoek te doen.

Die mededeling werd later echter weer gevolgd door een dreigement: als de VS geen andere houding aannemen, zal 'elke citadel in het land verwoest worden'.

Onder andere Alamo Drafthouse Cinema in Austin (in de staat Texas) en Plaza Theater in Atlanta (Georgia) hebben via Twitter bevestigd dat ze een akkoord hebben met producent Sony om 'The Interview' toch te vertonen op kerstdag. Om en bij de 250 bioscoopzalen hadden maandagavond een petitie gestart op de website change.org om van Sony de toestemming te krijgen om de film toch te vertonen. President Barack Obama looft de beslissing van Sony. Volgens CNN zou Sony de film ook vrijgeven voor video-on-demand.'The Interview' is een komedie van regisseur Seth Rogen waarin de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un wordt omgebracht in opdracht van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Bekijk de trailer:Sony Pictures had eerder aangekondigd dat het de film niet in de zalen zou brengen na een cyberaanval op het bedrijf. Na de hack werden ook bioscopen bedreigd die de film zouden tonen. Volgens Sony deinsden daardoor te veel bioscoopketens terug om de film te vertonen.De Verenigde Staten vermoeden dat Noord-Korea achter de hack zit. Het regime in Pyongyang prijst de Sonyhack wel, maar ontkent dat het erachter zit en bood Washington zelfs aan om samen onderzoek te doen. Die mededeling werd later echter weer gevolgd door een dreigement: als de VS geen andere houding aannemen, zal 'elke citadel in het land verwoest worden'.