Lincoln, de 16de president van de VS, geldt als één van belangrijkste presidenten van het land. Hij was president tijdens de Amerikaanse burgeroorlog en voorkwam dat het agrarische zuiden zich afscheidde. Hij zorgde daarmee ook voor de afschaffing van de slavernij.

Toch stemde een meerderheid van de inwoners van Boston eerder dit jaar voor het verwijderen van het standbeeld. Het beeld toont een rechtopstaande Lincoln, met onder hem een zwarte die knielt en de schoenen poetst van de president.

Tegenstanders argumenteerden dat het beeld de 'kwetsende vooroordelen jegens de Afro-Amerikanen' bestendigt en dat het bijdroeg aan het onderschatten van hun rol 'in de strijd voor de vrijheid van de natie'.

Het beeld in Boston is een kopie van een beeld dat sinds 1876 in hoofdstad Washington DC werd opgesteld, in Lincoln Park, en dat ondanks groeiende tegenkanting nog niet is verwijderd.

Lincoln, de 16de president van de VS, geldt als één van belangrijkste presidenten van het land. Hij was president tijdens de Amerikaanse burgeroorlog en voorkwam dat het agrarische zuiden zich afscheidde. Hij zorgde daarmee ook voor de afschaffing van de slavernij. Toch stemde een meerderheid van de inwoners van Boston eerder dit jaar voor het verwijderen van het standbeeld. Het beeld toont een rechtopstaande Lincoln, met onder hem een zwarte die knielt en de schoenen poetst van de president. Tegenstanders argumenteerden dat het beeld de 'kwetsende vooroordelen jegens de Afro-Amerikanen' bestendigt en dat het bijdroeg aan het onderschatten van hun rol 'in de strijd voor de vrijheid van de natie'.Het beeld in Boston is een kopie van een beeld dat sinds 1876 in hoofdstad Washington DC werd opgesteld, in Lincoln Park, en dat ondanks groeiende tegenkanting nog niet is verwijderd.