Continental Airlines is maandag door een rechtbank in Parijs veroordeeld tot een miljoen euro schadevergoeding aan Air France wegens de ramp met een Concorde in juli 2000.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij werd ook strafrechtelijk veroordeeld tot een boete van 200.000 euro wegens de ramp. Continental gaat in beroep.

Op 25 juli 2000 crashte een Concorde van Air France enkele minuten na het opstijgen ten noorden van Parijs. De 100 passagiers, de negen bemanningsleden en vier mensen op de grond kwamen om het leven.

Volgens de rechtbank was Continental Airlines verantwoordelijk voor de ramp door een stuk metaal van één van haar vliegtuigen dat op de landingsbaan lag. Door dat stuk metaal kreeg het vliegtuig van Air France een klapband, die op zijn beurt voor schade zorgde aan één van de kerosinetanks.

Continental bestreed die stelling en beweerde dat het toestel van Air France al in vlammen stond op het moment dat het het stuk metaal raakte. Maar één van haar werknemers, John Taylor (42), werd veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf met uitstel omdat hij het stuk metaal slecht had gefrabiceerd en bevestigd.

Air France betaalde zo'n 100 miljoen euro aan compensaties voor de verwanten van de slachtoffers. De maatschappij kan beslissen om een deel van dat geld terug te eisen van Continental Airlines.

Continental Airlines is maandag door een rechtbank in Parijs veroordeeld tot een miljoen euro schadevergoeding aan Air France wegens de ramp met een Concorde in juli 2000. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij werd ook strafrechtelijk veroordeeld tot een boete van 200.000 euro wegens de ramp. Continental gaat in beroep.Op 25 juli 2000 crashte een Concorde van Air France enkele minuten na het opstijgen ten noorden van Parijs. De 100 passagiers, de negen bemanningsleden en vier mensen op de grond kwamen om het leven.Volgens de rechtbank was Continental Airlines verantwoordelijk voor de ramp door een stuk metaal van één van haar vliegtuigen dat op de landingsbaan lag. Door dat stuk metaal kreeg het vliegtuig van Air France een klapband, die op zijn beurt voor schade zorgde aan één van de kerosinetanks.Continental bestreed die stelling en beweerde dat het toestel van Air France al in vlammen stond op het moment dat het het stuk metaal raakte. Maar één van haar werknemers, John Taylor (42), werd veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf met uitstel omdat hij het stuk metaal slecht had gefrabiceerd en bevestigd.Air France betaalde zo'n 100 miljoen euro aan compensaties voor de verwanten van de slachtoffers. De maatschappij kan beslissen om een deel van dat geld terug te eisen van Continental Airlines.