De hulporganisaties achter het Consortium 12-12 activeren een apart rekeningnummer voor de noodhulp aan de zwaar door de tyfoon Haiyan getroffen Filipijnen.

'We hopen dat het Belgische publiek zo gul mogelijk uiting zal geven aan zijn solidariteit met de slachtoffers van de natuurramp, en dat kan op het rekeningnummer BE17 0000 0000 2121', klinkt het. 'Het rekeningnummer voor Syrië blijft open, maar het tweede rekeningnummer is er om een duidelijk onderscheid te maken', zegt Eric Todts, voorzitter van het Consortium.

'Obstakels zijn enorm'

Met de gezamenlijke actie willen de vijf leden van het Consortium (Caritas International, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Unicef België) 'de nodige fondsen inzamelen om humanitaire operaties te financieren in de Filipijnen, en tegelijkertijd campagnekosten te verminderen en krachten te bundelen'.

Haiyan, een van de ergste orkanen ooit geregistreerd, heeft 11 miljoen Filipino's, onder wie 40 procent kinderen, getroffen. 'Onderdak, zuiver water, gezondheidszorg, geneesmiddelen, latrines, hygiëne-kits en gezondheids- en voedingsproducten moeten zeer snel ter beschikking gesteld worden', meldt het Consortium. 'Het lijkt zo simpel, maar de obstakels zijn enorm. We hebben vooral veel geld nodig om deze crisis van grote omvang aan te pakken.'

'Bevolking vraagt ernaar'

Het rekeningnummer voor Syrië blijft intussen open. 'Dat is transparanter, maar het is ook voor ons duidelijker', aldus Todts. 'Het rekeningnummer is er gekomen omdat de nood zo hoog is, maar ook omdat we voelen dat de bevolking ernaar vraagt. Het is ook verrassend aangenaam dat er vanuit de media veel interesse is.' (Belga/SD)

De hulporganisaties achter het Consortium 12-12 activeren een apart rekeningnummer voor de noodhulp aan de zwaar door de tyfoon Haiyan getroffen Filipijnen. 'We hopen dat het Belgische publiek zo gul mogelijk uiting zal geven aan zijn solidariteit met de slachtoffers van de natuurramp, en dat kan op het rekeningnummer BE17 0000 0000 2121', klinkt het. 'Het rekeningnummer voor Syrië blijft open, maar het tweede rekeningnummer is er om een duidelijk onderscheid te maken', zegt Eric Todts, voorzitter van het Consortium.Met de gezamenlijke actie willen de vijf leden van het Consortium (Caritas International, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Unicef België) 'de nodige fondsen inzamelen om humanitaire operaties te financieren in de Filipijnen, en tegelijkertijd campagnekosten te verminderen en krachten te bundelen'.Haiyan, een van de ergste orkanen ooit geregistreerd, heeft 11 miljoen Filipino's, onder wie 40 procent kinderen, getroffen. 'Onderdak, zuiver water, gezondheidszorg, geneesmiddelen, latrines, hygiëne-kits en gezondheids- en voedingsproducten moeten zeer snel ter beschikking gesteld worden', meldt het Consortium. 'Het lijkt zo simpel, maar de obstakels zijn enorm. We hebben vooral veel geld nodig om deze crisis van grote omvang aan te pakken.'Het rekeningnummer voor Syrië blijft intussen open. 'Dat is transparanter, maar het is ook voor ons duidelijker', aldus Todts. 'Het rekeningnummer is er gekomen omdat de nood zo hoog is, maar ook omdat we voelen dat de bevolking ernaar vraagt. Het is ook verrassend aangenaam dat er vanuit de media veel interesse is.' (Belga/SD)