Dit heeft de kiescommissie vandaag na telling van bijna 90 procent van de stemmen bekendgemaakt.

De GERB haalde 32,58 procent van de stemmen en doet het daarmee beter dan de socialistische, Russisch-gezinde BSP, die uitkomt op 26,82 procent. Maar de partij van Borisov behaalde geen absolute meerderheid.

Drie andere partijen overschreden de drempel van 4 procent om in het parlement te raken: de Nationalisten met 9,17 procent, de Bulgaarse Turkenpartij DPS (8,93 procent) en de nieuwe populistische Partij Wolja met 4,11 procent van de stemmen.

Het officiële eindresultaat zal binnen drie dagen bekend zijn.

Dit heeft de kiescommissie vandaag na telling van bijna 90 procent van de stemmen bekendgemaakt.De GERB haalde 32,58 procent van de stemmen en doet het daarmee beter dan de socialistische, Russisch-gezinde BSP, die uitkomt op 26,82 procent. Maar de partij van Borisov behaalde geen absolute meerderheid.Drie andere partijen overschreden de drempel van 4 procent om in het parlement te raken: de Nationalisten met 9,17 procent, de Bulgaarse Turkenpartij DPS (8,93 procent) en de nieuwe populistische Partij Wolja met 4,11 procent van de stemmen.Het officiële eindresultaat zal binnen drie dagen bekend zijn.