Massie, die zetelt in het Huis van Afgevaardigden, poseert voor de foto samen met zes andere familieleden voor een kerstboom. Hoewel Kerstmis als een vredesfeest wordt beschouwd, hebben ze allemaal een vuurwapen in de hand. Zo zijn onder meer een M60-machinegeweer en een semiautomatische AR-15 te zien. 'Vrolijk kerstfeest', schrijft Massie bij de foto. 'PS: Kerstman, breng aub munitie.'

Massie plaatst de foto nauwelijks enkele dagen na de dodelijke schietpartij op een school in Michigan, waar een 15-jarige vorige week vier scholieren doodschoot en diens ouders, die hem het wapen als kerstcadeau hadden beloofd, na een vlucht door de autoriteiten zijn opgepakt en voorgeleid.

De kerstkaart van Massie doet dan ook heel wat stof opwaaien in de VS. Onder meer het Democratisch parlementslid John Yarmuth, die net als Massie afkomstig is uit de staat Kentucky, heeft scherp gereageerd. 'Ik beloof jullie dat niet iedereen in Kentucky een ongevoelige klootzak is.'

Zijn Republikeinse collega Adam Kinzinger tweette: 'Ik ben voor het recht op wapendracht, maar dit heeft daar niets mee te maken. Dit is een wapenfetish'.

De meest emotionele reactie kwam misschien van Fred Guttenburg, wiens 17-jarige dochter Jaime om het leven kwam tijdens het bloedblad in de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida, waar een schutter in 2018 17 mensen doodde.

Guttenberg tweette een van de laatste foto's van Jaime, en een foto van haar graf. 'Nu we familiefoto's delen, hier zijn de mijne', schreef hij bij de beelden. 'De schutter uit Michigan en zijn familie hadden de gewoonte foto's te nemen zoals de jouwe'.

Massie, die zetelt in het Huis van Afgevaardigden, poseert voor de foto samen met zes andere familieleden voor een kerstboom. Hoewel Kerstmis als een vredesfeest wordt beschouwd, hebben ze allemaal een vuurwapen in de hand. Zo zijn onder meer een M60-machinegeweer en een semiautomatische AR-15 te zien. 'Vrolijk kerstfeest', schrijft Massie bij de foto. 'PS: Kerstman, breng aub munitie.' Massie plaatst de foto nauwelijks enkele dagen na de dodelijke schietpartij op een school in Michigan, waar een 15-jarige vorige week vier scholieren doodschoot en diens ouders, die hem het wapen als kerstcadeau hadden beloofd, na een vlucht door de autoriteiten zijn opgepakt en voorgeleid.De kerstkaart van Massie doet dan ook heel wat stof opwaaien in de VS. Onder meer het Democratisch parlementslid John Yarmuth, die net als Massie afkomstig is uit de staat Kentucky, heeft scherp gereageerd. 'Ik beloof jullie dat niet iedereen in Kentucky een ongevoelige klootzak is.' Zijn Republikeinse collega Adam Kinzinger tweette: 'Ik ben voor het recht op wapendracht, maar dit heeft daar niets mee te maken. Dit is een wapenfetish'.De meest emotionele reactie kwam misschien van Fred Guttenburg, wiens 17-jarige dochter Jaime om het leven kwam tijdens het bloedblad in de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida, waar een schutter in 2018 17 mensen doodde.Guttenberg tweette een van de laatste foto's van Jaime, en een foto van haar graf. 'Nu we familiefoto's delen, hier zijn de mijne', schreef hij bij de beelden. 'De schutter uit Michigan en zijn familie hadden de gewoonte foto's te nemen zoals de jouwe'.