De rechters spraken zich maandag kort voor de middag uit in de zaak. Hij werd onder meer schuldig bevonden aan verkrachting, seksuele slavernij, moord en het rekruteren en inzetten van kindsoldaten in 2002 en 2003 in de Congolese provincie Ituri. Ntaganda bleef tijdens het hele proces zijn onschuld volhouden.

Ntaganda wordt hiermee de vierde persoon die veroordeeld is door het Strafhof sinds de oprichting van het hof in 2002.

In 2006 werd het eerste aanhoudingsbevel tegen Ntaganda uitgevaardigd. Pas zeven jaar later ging hij zichzelf aanbieden bij de Amerikaanse ambassade in Kigali. Zijn proces startte in 2015 en maandag viel het verdict. De strafmaat is nog niet bepaald en Ntaganda heeft nog de mogelijkheid om in beroep te gaan.

Lees ook: Tandeloos Internationaal Strafhof bijt een zeldzame keer

De rechters spraken zich maandag kort voor de middag uit in de zaak. Hij werd onder meer schuldig bevonden aan verkrachting, seksuele slavernij, moord en het rekruteren en inzetten van kindsoldaten in 2002 en 2003 in de Congolese provincie Ituri. Ntaganda bleef tijdens het hele proces zijn onschuld volhouden.Ntaganda wordt hiermee de vierde persoon die veroordeeld is door het Strafhof sinds de oprichting van het hof in 2002. In 2006 werd het eerste aanhoudingsbevel tegen Ntaganda uitgevaardigd. Pas zeven jaar later ging hij zichzelf aanbieden bij de Amerikaanse ambassade in Kigali. Zijn proces startte in 2015 en maandag viel het verdict. De strafmaat is nog niet bepaald en Ntaganda heeft nog de mogelijkheid om in beroep te gaan.Lees ook: Tandeloos Internationaal Strafhof bijt een zeldzame keer