De sancties zijn gericht tegen Baudouin Ngaruye en Innocent Kaina, twee militaire leiders van M23. De VN-Veiligheidsraad legt hen een reisverbod op en bevriest hun tegoeden.

Executies en martleling

Eerder werden gelijkaardige sancties genomen tegen Sultani Makenga, de militaire leider van de rebellenbeweging, die gesteund zou zijn door Rwanda. Ngaruye wordt beschouwd als adjunct van Makenga. Hij "is verantwoordelijk voor executies en marteling van deserteurs" van M23. Kaina "superviseerde" volgens de Veiligheidsraad "de rekrutering van meer dan 150 kinderen voor M23, en doodde daarbij jongens die op de vlucht gingen". (Belga/TV)

De sancties zijn gericht tegen Baudouin Ngaruye en Innocent Kaina, twee militaire leiders van M23. De VN-Veiligheidsraad legt hen een reisverbod op en bevriest hun tegoeden.Executies en martleling Eerder werden gelijkaardige sancties genomen tegen Sultani Makenga, de militaire leider van de rebellenbeweging, die gesteund zou zijn door Rwanda. Ngaruye wordt beschouwd als adjunct van Makenga. Hij "is verantwoordelijk voor executies en marteling van deserteurs" van M23. Kaina "superviseerde" volgens de Veiligheidsraad "de rekrutering van meer dan 150 kinderen voor M23, en doodde daarbij jongens die op de vlucht gingen". (Belga/TV)