He onderzoek van het European Investigative Collaborations (EIC) beschuldigt Kabila en zijn familie ervan overheidsgeld te hebben gestolen via de Banque Gabonaise et Française Internationale en later via de postbusfirma Sud Oil. De oud-president en zijn clan zouden de feiten hebben gepleegd tijdens Kabila's presidentschap, tussen 2013 en 2018.

Regeringswoordvoerder en minister van Communicatie Patrick Muyaya zei maandag dat 'de minister van Justitie op 20 november een brief heeft geschreven aan de openbare aanklager'. Volgens Muyaya gaf de minister in de brief het bevel tot onderzoek en vervolging. 'Wij kunnen als regering niet ongevoelig blijven voor dergelijke aantijgingen', klonk het.

Volgens een anonieme bron werd een zaak gestart bij het Hof van Cassatie. Woordvoerders van de oud-president reageerden op de beschuldigingen en zetten het onderzoek weg als 'Kabilabashing' en 'een poging om het voormalig staatshoofd in diskrediet te brengen'.

He onderzoek van het European Investigative Collaborations (EIC) beschuldigt Kabila en zijn familie ervan overheidsgeld te hebben gestolen via de Banque Gabonaise et Française Internationale en later via de postbusfirma Sud Oil. De oud-president en zijn clan zouden de feiten hebben gepleegd tijdens Kabila's presidentschap, tussen 2013 en 2018. Regeringswoordvoerder en minister van Communicatie Patrick Muyaya zei maandag dat 'de minister van Justitie op 20 november een brief heeft geschreven aan de openbare aanklager'. Volgens Muyaya gaf de minister in de brief het bevel tot onderzoek en vervolging. 'Wij kunnen als regering niet ongevoelig blijven voor dergelijke aantijgingen', klonk het.Volgens een anonieme bron werd een zaak gestart bij het Hof van Cassatie. Woordvoerders van de oud-president reageerden op de beschuldigingen en zetten het onderzoek weg als 'Kabilabashing' en 'een poging om het voormalig staatshoofd in diskrediet te brengen'.