De Verenigde Staten heeft alle 'niet-essentiële' diplomaten en familieleden van ambassadepersoneel bevolen om Jemen te verlaten, nu de situatie daar escaleert.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alle Amerikanen ook om Jemen te verlaten. Voor Belgen geldt al langer een negatief reisadvies.

Conflict

Sinds maandag wordt in de Jemenitische hoofdstad Sanaa zwaar gevochten tussen aanhangers van sjeik Sadek al-Ahmar, de leider van de invloedrijke Hashidstam, en troepen loyaal aan president Ali Abdullah Saleh. Al zeker 48 mensen kwamen daarbij om het leven.

De gevechten braken uit nadat Saleh vorig weekend een door een internationale bemiddeling bereikt compromis voor de derde opeenvolgende keer naast zich neerlegde, door te weigeren afstand te doen van de macht.

Tegen het bewind van Saleh, die al meer dan 30 jaar aan de macht is, wordt al wekenlang geprotesteerd in Jemen. Veiligheidstroepen en gewapende aanhangers van Saleh hebben al 170 demonstranten gedood en duizenden anderen verwond. (KVDA)

De Verenigde Staten heeft alle 'niet-essentiële' diplomaten en familieleden van ambassadepersoneel bevolen om Jemen te verlaten, nu de situatie daar escaleert. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alle Amerikanen ook om Jemen te verlaten. Voor Belgen geldt al langer een negatief reisadvies. Conflict Sinds maandag wordt in de Jemenitische hoofdstad Sanaa zwaar gevochten tussen aanhangers van sjeik Sadek al-Ahmar, de leider van de invloedrijke Hashidstam, en troepen loyaal aan president Ali Abdullah Saleh. Al zeker 48 mensen kwamen daarbij om het leven. De gevechten braken uit nadat Saleh vorig weekend een door een internationale bemiddeling bereikt compromis voor de derde opeenvolgende keer naast zich neerlegde, door te weigeren afstand te doen van de macht. Tegen het bewind van Saleh, die al meer dan 30 jaar aan de macht is, wordt al wekenlang geprotesteerd in Jemen. Veiligheidstroepen en gewapende aanhangers van Saleh hebben al 170 demonstranten gedood en duizenden anderen verwond. (KVDA)