De katholieke aartsbisschop van Westminister begrijpt dat contraceptiva 'aantrekkelijk' zijn om de armoede in de derde wereld te bestrijden.

Maar Vincent Nichols voegt eraan toe dat het niet de rol van de kerk is om te pleiten voor de verspreiding van condooms.

Nichols zei dat aan de BBC in antwoord op de vraag waarom de katholieke kerk in armere delen van de wereld contraceptie blijft ontmoedigen terwijl het geboortecijfer er snel stijgt.

In het licht van de armoede in de derde wereld zei de aartsbisschop te begrijpen waarom het geven van bescherming aan vrouwen op korte termijn aantrekkelijk is. Officieel is de kerk tegenstander van contraceptie.

De katholieke aartsbisschop van Westminister begrijpt dat contraceptiva 'aantrekkelijk' zijn om de armoede in de derde wereld te bestrijden. Maar Vincent Nichols voegt eraan toe dat het niet de rol van de kerk is om te pleiten voor de verspreiding van condooms.Nichols zei dat aan de BBC in antwoord op de vraag waarom de katholieke kerk in armere delen van de wereld contraceptie blijft ontmoedigen terwijl het geboortecijfer er snel stijgt.In het licht van de armoede in de derde wereld zei de aartsbisschop te begrijpen waarom het geven van bescherming aan vrouwen op korte termijn aantrekkelijk is. Officieel is de kerk tegenstander van contraceptie.