Het IMF, dat volop bezig is met het selecteren van een nieuwe topman/topvrouw, helpt regeringen bij het managen van economische en budgettaire crisissen en beschikt over vertrouwelijke financiële informatie van talrijke landen.

De hackers zouden banden hebben met een niet nader genoemde regering, zo meldde Bloomberg News. Er zouden zowel gegevens als e-mails gestolen zijn. "Het Fonds is voor de volle 100 procent operationeel", stelde de woordvoerder van het IMF, David Hawley, zaterdag in een verklaring per mail.

"We onderzoeken het incident." Woensdag werden de personeelsleden en de raad van bestuur van het Muntfonds ingelicht over de cyberaanval, waarvan de omvang van de schade nog niet gekend is. Een publieke mededeling kwam er evenwel niet. De aanval zou vorige maand gebeurd zijn, voor de arrestatie en het ontslag van topman Dominique Strauss-Kahn half mei.

De Wereldbank haalde zijn link naar het IMF weg als antwoord op de cyberaanval. (Belga)

Het IMF, dat volop bezig is met het selecteren van een nieuwe topman/topvrouw, helpt regeringen bij het managen van economische en budgettaire crisissen en beschikt over vertrouwelijke financiële informatie van talrijke landen. De hackers zouden banden hebben met een niet nader genoemde regering, zo meldde Bloomberg News. Er zouden zowel gegevens als e-mails gestolen zijn. "Het Fonds is voor de volle 100 procent operationeel", stelde de woordvoerder van het IMF, David Hawley, zaterdag in een verklaring per mail. "We onderzoeken het incident." Woensdag werden de personeelsleden en de raad van bestuur van het Muntfonds ingelicht over de cyberaanval, waarvan de omvang van de schade nog niet gekend is. Een publieke mededeling kwam er evenwel niet. De aanval zou vorige maand gebeurd zijn, voor de arrestatie en het ontslag van topman Dominique Strauss-Kahn half mei. De Wereldbank haalde zijn link naar het IMF weg als antwoord op de cyberaanval. (Belga)