Het lijk van een min of meer 4-jarig meisje werd op 25 juni in een baai bij de luchthaven van Boston ontdekt. Hoelang het meisje, bij gebrek aan meer gegevens Baby Doe genoemd, al dood was, is niet bekendgemaakt. Het kind vertoonde geen evidente tekenen van geweld. Momenteel wordt onderzocht of ze vergiftigd kan zijn, of aan voedselvergiftiging kan zijn overleden. Ze was ongeveer 1 meter groot, en woog 13,5 kilo. Ze werd in een deken gewikkeld en in een zwarte plastic afvalzak gedumpt.

'Gemotiveerd'

Omdat men geen ander aanknopingspunt had, en bijvoorbeeld DNA-onderzoek en onderzoek naar vingerafdrukken niks bruikbaars hadden opgeleverd, besloot het National Center for Missing and Exploited Children een computerbeeld van het meisje te lanceren, gebaseerd op de stoffelijke resten, maar voorgesteld als levend.

De politie hoopte dat de foto zo tot de verbeelding zou spreken dat mensen "gemotiveerd worden om te helpen". Dat is onder meer van belang, aldus Dan Conley, de onderzoeksrechter, omdat er nog andere kinderen in dezelfde familie in gevaar kunnen zijn. Bovendien, zegt hij: "Geen kind, geen persoon, verdient het om zo gedumpt te worden".

De fotocampagne wekt in ieder geval gigantische belangstelling. Al 50 miljoen mensen hebben het computerbeeld bekeken, en de politie wordt overstelpt met tips, die voor zover bekend nog niets hebben opgeleverd.

Er is sinds donderdag ook een versie van het beeld met oorringen beschikbaar.

Het lijk van een min of meer 4-jarig meisje werd op 25 juni in een baai bij de luchthaven van Boston ontdekt. Hoelang het meisje, bij gebrek aan meer gegevens Baby Doe genoemd, al dood was, is niet bekendgemaakt. Het kind vertoonde geen evidente tekenen van geweld. Momenteel wordt onderzocht of ze vergiftigd kan zijn, of aan voedselvergiftiging kan zijn overleden. Ze was ongeveer 1 meter groot, en woog 13,5 kilo. Ze werd in een deken gewikkeld en in een zwarte plastic afvalzak gedumpt. Omdat men geen ander aanknopingspunt had, en bijvoorbeeld DNA-onderzoek en onderzoek naar vingerafdrukken niks bruikbaars hadden opgeleverd, besloot het National Center for Missing and Exploited Children een computerbeeld van het meisje te lanceren, gebaseerd op de stoffelijke resten, maar voorgesteld als levend. De politie hoopte dat de foto zo tot de verbeelding zou spreken dat mensen "gemotiveerd worden om te helpen". Dat is onder meer van belang, aldus Dan Conley, de onderzoeksrechter, omdat er nog andere kinderen in dezelfde familie in gevaar kunnen zijn. Bovendien, zegt hij: "Geen kind, geen persoon, verdient het om zo gedumpt te worden".De fotocampagne wekt in ieder geval gigantische belangstelling. Al 50 miljoen mensen hebben het computerbeeld bekeken, en de politie wordt overstelpt met tips, die voor zover bekend nog niets hebben opgeleverd. Er is sinds donderdag ook een versie van het beeld met oorringen beschikbaar.