Dat heeft het Amerikaanse leger dinsdag gemeld. De marine kondigde op 9 april dat het US Pacific Command het schip en zijn vloot hadden opgedragen om richting het westen van de Stille Oceaan te varen na Singapore te verlaten op 8 april, in plaats van geplande bezoeken aan Australische havens uit te voeren. De schepen zouden wel nog deelnemen aan een militaire oefening met de Australische marine, maar daarover werd in de mededeling niet gesproken.

De foute communicatie kwam aan het licht toen de Amerikaanse marine zaterdag een foto online plaatste van de Carl Vinson die voer langs de Straat van Soenda, de wateren tussen de Indonesische eilanden Java en Sumatra.

Het nieuws dat de oefening geannuleerd werd en de schepen richting het Koreaans schiereiland voeren, leidde tot speculaties dat de VS een preventieve aanval zouden kunnen uitvoeren op Noord-Korea als het duidelijk zou zijn dat Pyongyang een nucleaire aanval zou gaan uitvoeren. President Donald Trump zei op 12 april dat de VS een "zeer sterke vloot" sturen.

De krant New York Times wijst erop dat zowel Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer als de minister van Defensie Mattis verklaringen deden waaruit het niet duidelijk was dat de schepen nog niet onderweg waren. Zo verklaarde Mattis op 11 april dat de marine communiceerde over de verandering van de route van de vloot, omdat de annulering van de militaire oefeningen moest worden gerechtvaardigd, terwijl hij eigenlijk bedoelde dat een bezoek aan de haven in Perth niet doorging.

Dinsdag verklaarde het US Pacific Command dat de USS Carl Vinson en zijn vloot eerst naar Noordwest-Australië trokken om deel te nemen aan geplande oefeningen. Volgens een verantwoordelijke zal de vloot binnen de 24 uur vertrekken richting de Japanse Zee, en volgende week in de zone zal aankomen.

De foute communicatie kwam aan het licht toen de Amerikaanse marine zaterdag een foto online plaatste van de Carl Vinson die voer langs de Straat van Soenda, de wateren tussen de Indonesische eilanden Java en Sumatra. De onafhankelijke informatiewebsite DefenseNews.com berichtte maandag dat dat betekende dat het schip nog meer dan 5.000 kilometer van het Koreaans schiereiland verwijderd is.

Dat heeft het Amerikaanse leger dinsdag gemeld. De marine kondigde op 9 april dat het US Pacific Command het schip en zijn vloot hadden opgedragen om richting het westen van de Stille Oceaan te varen na Singapore te verlaten op 8 april, in plaats van geplande bezoeken aan Australische havens uit te voeren. De schepen zouden wel nog deelnemen aan een militaire oefening met de Australische marine, maar daarover werd in de mededeling niet gesproken. Het nieuws dat de oefening geannuleerd werd en de schepen richting het Koreaans schiereiland voeren, leidde tot speculaties dat de VS een preventieve aanval zouden kunnen uitvoeren op Noord-Korea als het duidelijk zou zijn dat Pyongyang een nucleaire aanval zou gaan uitvoeren. President Donald Trump zei op 12 april dat de VS een "zeer sterke vloot" sturen.De krant New York Times wijst erop dat zowel Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer als de minister van Defensie Mattis verklaringen deden waaruit het niet duidelijk was dat de schepen nog niet onderweg waren. Zo verklaarde Mattis op 11 april dat de marine communiceerde over de verandering van de route van de vloot, omdat de annulering van de militaire oefeningen moest worden gerechtvaardigd, terwijl hij eigenlijk bedoelde dat een bezoek aan de haven in Perth niet doorging.Dinsdag verklaarde het US Pacific Command dat de USS Carl Vinson en zijn vloot eerst naar Noordwest-Australië trokken om deel te nemen aan geplande oefeningen. Volgens een verantwoordelijke zal de vloot binnen de 24 uur vertrekken richting de Japanse Zee, en volgende week in de zone zal aankomen.De foute communicatie kwam aan het licht toen de Amerikaanse marine zaterdag een foto online plaatste van de Carl Vinson die voer langs de Straat van Soenda, de wateren tussen de Indonesische eilanden Java en Sumatra. De onafhankelijke informatiewebsite DefenseNews.com berichtte maandag dat dat betekende dat het schip nog meer dan 5.000 kilometer van het Koreaans schiereiland verwijderd is.