Het Europees Parlement heeft in Straatsburg met een ruime meerderheid van 423 tegen 209 stemmen bij 67 onthoudingen de goedkeuring gegeven aan de nieuwe Europese Commissie van voorzitter Jean-Claude Juncker.

De meerderheid werd aangeleverd door de traditionele pro-Europese tripartite van de christendemocratische en conservatieve Europese Volkspartij, de sociaaldemocraten en de liberalen.

Aanzwengelen van economische groei is topprioriteit

De groenen, regionalisten en linkse en rechtse eurosceptici stemden om uiteenlopende redenen tegen. In de ECR-fractie van Britse en Poolse conservatieven, die voor een onthouding koos, keurden de N-VA-Europarlementsleden de nieuwe Commissie wel goed.

De nieuwe Europese Commissie treedt op 1 november aan. Het aanzwengelen van de economische groei en de werkgelegenheid vormt de topprioriteit van de 28-koppige bestuursploeg van de Europese Unie. Dat wil ze onder meer doen met een ambitieus investeringsprogramma van 300 miljard euro en de eenmaking van de Europese digitale markten en de energiemarkten. (Belga/AVE)

Het Europees Parlement heeft in Straatsburg met een ruime meerderheid van 423 tegen 209 stemmen bij 67 onthoudingen de goedkeuring gegeven aan de nieuwe Europese Commissie van voorzitter Jean-Claude Juncker.De meerderheid werd aangeleverd door de traditionele pro-Europese tripartite van de christendemocratische en conservatieve Europese Volkspartij, de sociaaldemocraten en de liberalen.De groenen, regionalisten en linkse en rechtse eurosceptici stemden om uiteenlopende redenen tegen. In de ECR-fractie van Britse en Poolse conservatieven, die voor een onthouding koos, keurden de N-VA-Europarlementsleden de nieuwe Commissie wel goed. De nieuwe Europese Commissie treedt op 1 november aan. Het aanzwengelen van de economische groei en de werkgelegenheid vormt de topprioriteit van de 28-koppige bestuursploeg van de Europese Unie. Dat wil ze onder meer doen met een ambitieus investeringsprogramma van 300 miljard euro en de eenmaking van de Europese digitale markten en de energiemarkten. (Belga/AVE)