Onderhandelaars uit beide kampen ondertekenden in het bijzijn van president Juan Manuel Santos en Farc-leider Rodrigo Londoño alias "Timosjenko" donderdag het akkoord in de Cubaanse hoofdstad de Havanna. De rebellen verplichten er zich toe de wapens neer te leggenen voortaan met politieke middelen voor hun doelen te strijden.

De wapenstistand is een voorwaarde voor een vredesakkoord waarover beide kampen sinds eind 2012 onderhandelen. In de burgeroorlog tussen linkse guerrillagroepen, rechtse paramilitairen en de Colombiaanse strijdkrachten kwamen sinds de jaren zestig in het Zuid-Amerikaanse land rond 220.000 mensen om het leven. (Belga/TE)

Onderhandelaars uit beide kampen ondertekenden in het bijzijn van president Juan Manuel Santos en Farc-leider Rodrigo Londoño alias "Timosjenko" donderdag het akkoord in de Cubaanse hoofdstad de Havanna. De rebellen verplichten er zich toe de wapens neer te leggenen voortaan met politieke middelen voor hun doelen te strijden.De wapenstistand is een voorwaarde voor een vredesakkoord waarover beide kampen sinds eind 2012 onderhandelen. In de burgeroorlog tussen linkse guerrillagroepen, rechtse paramilitairen en de Colombiaanse strijdkrachten kwamen sinds de jaren zestig in het Zuid-Amerikaanse land rond 220.000 mensen om het leven. (Belga/TE)