De linkse FARC en de regering onderhandelen al ruim 2 jaar in de Cubaanse hoofdstad Havanna over het beëindigen van een decennia-oud gewapend conflict. Vorige week nog verklaarde een regeringswoordvoerder dat die onderhandelingen hun afronding naderen.

FARC had in december als teken van goodwill een eenzijdige wapenstilstand afgekondigd. De regering zette in maart de luchtaanvallen tegen de rebellen stop, de terreingevechten echter nog niet.

Maar nu lijkt het geweld opnieuw te escaleren. Bij de gevechten woensdag tussen soldaten en rebellen kwamen tien soldaten en één FARC-aanhanger om. Negen soldaten raakten gewond, van wie drie ernstig. De aanval, met granaten en explosieven, gebeurde in het plaatsje La Esperanza, in de buurt van Suarez, zo'n 350 kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Bogota.

(Belga/RR)

De linkse FARC en de regering onderhandelen al ruim 2 jaar in de Cubaanse hoofdstad Havanna over het beëindigen van een decennia-oud gewapend conflict. Vorige week nog verklaarde een regeringswoordvoerder dat die onderhandelingen hun afronding naderen.FARC had in december als teken van goodwill een eenzijdige wapenstilstand afgekondigd. De regering zette in maart de luchtaanvallen tegen de rebellen stop, de terreingevechten echter nog niet. Maar nu lijkt het geweld opnieuw te escaleren. Bij de gevechten woensdag tussen soldaten en rebellen kwamen tien soldaten en één FARC-aanhanger om. Negen soldaten raakten gewond, van wie drie ernstig. De aanval, met granaten en explosieven, gebeurde in het plaatsje La Esperanza, in de buurt van Suarez, zo'n 350 kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Bogota.(Belga/RR)