De alliantie 'Mijn Stap' kreeg meer dan 70 procent van de stemmen, zo maakte de kiescommissie bekend.

Op de tweede plaats staat de partij 'Welvarend Armenië', met 8,37 procent van de stemmen. Aan de parlementsverkiezingen namen elf partijen deel.

Ontslag

De vervroegde verkiezingen kwamen er na het onverwachte ontslag van Pashinjan, een oud-journalist die pas in april aan de macht kwam na een geweldloze revolutie, om zo de parlementaire meerderheid van zijn politieke tegenstanders te breken. Uit peilingen bleek al dat zijn alliantie afstevende op een ruime meerderheid.

'We gaan de democratie ontwikkelen en een economische revolutie maken', verklaarde Pashinjan zondag terwijl hij zich naar de stembus begaf.

In Armenië leeft bijna een derde van de bevolking onder de armoedegrens. Er bestaat ook veel corruptie, waartegen de nieuwe premier de strijd wil aanbinden.

De alliantie 'Mijn Stap' kreeg meer dan 70 procent van de stemmen, zo maakte de kiescommissie bekend. Op de tweede plaats staat de partij 'Welvarend Armenië', met 8,37 procent van de stemmen. Aan de parlementsverkiezingen namen elf partijen deel. De vervroegde verkiezingen kwamen er na het onverwachte ontslag van Pashinjan, een oud-journalist die pas in april aan de macht kwam na een geweldloze revolutie, om zo de parlementaire meerderheid van zijn politieke tegenstanders te breken. Uit peilingen bleek al dat zijn alliantie afstevende op een ruime meerderheid. 'We gaan de democratie ontwikkelen en een economische revolutie maken', verklaarde Pashinjan zondag terwijl hij zich naar de stembus begaf. In Armenië leeft bijna een derde van de bevolking onder de armoedegrens. Er bestaat ook veel corruptie, waartegen de nieuwe premier de strijd wil aanbinden.