Dat moet een verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zo heeft een hoge Saoedische functionaris woensdag gezegd. Riyad steunt de regeringstroepen in de oorlog in Jemen.

'We kondigen een staakt-het-vuren aan voor twee weken. We wachten af of de Houthi's het accepteren. We treffen voorbereidingen om de Covid-19-ziekte te bestrijden' in Jemen, zei de functionaris. Mogelijk wordt het staakt-het-vuren na twee weken verlengd, luidde het nog.

Met het neerleggen van de wapens wil men ook tegemoetkomen aan de vraag van de VN-gezant voor Jemen Martin Griffiths om een overleg tussen de strijdende partijen te organiseren. De bedoeling van dat overleg is om tot een permanente wapenstilstand te komen.

De Saoedische viceminister van Defensie, prins Khalid bin Salman, maakte bekend dat zijn land ook 500 miljoen dollar bijdraagt aan het humanitaire plan van de VN voor Jemen. Nog eens 25 miljoen dollar wordt uitgetrokken om verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Tot dusver zijn er geen bevestigde besmettingsgevallen in Jemen.

Jemen is één van de armste landen van het Arabische schiereiland. Er woedt al meer dan vijf jaar een burgeroorlog, waarbij ook Saoedi-Arabië en aartsvijand Iran zijn betrokken. Het geweld kostte aan 100.000 mensen het leven; miljoenen lijden honger en de ziekenhuisinfrastructuur is verwoest.

Dat moet een verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zo heeft een hoge Saoedische functionaris woensdag gezegd. Riyad steunt de regeringstroepen in de oorlog in Jemen.'We kondigen een staakt-het-vuren aan voor twee weken. We wachten af of de Houthi's het accepteren. We treffen voorbereidingen om de Covid-19-ziekte te bestrijden' in Jemen, zei de functionaris. Mogelijk wordt het staakt-het-vuren na twee weken verlengd, luidde het nog. Met het neerleggen van de wapens wil men ook tegemoetkomen aan de vraag van de VN-gezant voor Jemen Martin Griffiths om een overleg tussen de strijdende partijen te organiseren. De bedoeling van dat overleg is om tot een permanente wapenstilstand te komen. De Saoedische viceminister van Defensie, prins Khalid bin Salman, maakte bekend dat zijn land ook 500 miljoen dollar bijdraagt aan het humanitaire plan van de VN voor Jemen. Nog eens 25 miljoen dollar wordt uitgetrokken om verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Tot dusver zijn er geen bevestigde besmettingsgevallen in Jemen. Jemen is één van de armste landen van het Arabische schiereiland. Er woedt al meer dan vijf jaar een burgeroorlog, waarbij ook Saoedi-Arabië en aartsvijand Iran zijn betrokken. Het geweld kostte aan 100.000 mensen het leven; miljoenen lijden honger en de ziekenhuisinfrastructuur is verwoest.