Het moederbedrijf van CNN, Turner International, maakte dat in een persbericht bekend. Een datum werd niet vermeld, maar volgens het Russische officiële agentschap Tass zou dat al op 31 december het geval zijn.

"We hopen op een later tijdstip te kunnen terugkeren op deze markt", aldus Turner International."

Volgens het persbericht heeft de beslissing geen invloed op het CNN-kantoor in Moskou. De Russische president Vladimir Poetin heeft de jongste tijd steeds meer aanvaringen met onafhankelijke media, vooral over het coveren van de Oekraïense crisis.

Een nieuwe wet bepaalt dat slechts 20 procent van het kapitaal van een Russisch mediabedrijf uit het buitenland afkomstig mag zijn, wat de meeste onafhankelijke media in het land bedreigt. De belangrijkste nieuwsorganisaties in Rusland zijn publiek of gecontroleerd door bondgenoten van Poetin.

(Belga/RR)

Het moederbedrijf van CNN, Turner International, maakte dat in een persbericht bekend. Een datum werd niet vermeld, maar volgens het Russische officiële agentschap Tass zou dat al op 31 december het geval zijn. "We hopen op een later tijdstip te kunnen terugkeren op deze markt", aldus Turner International." Volgens het persbericht heeft de beslissing geen invloed op het CNN-kantoor in Moskou. De Russische president Vladimir Poetin heeft de jongste tijd steeds meer aanvaringen met onafhankelijke media, vooral over het coveren van de Oekraïense crisis. Een nieuwe wet bepaalt dat slechts 20 procent van het kapitaal van een Russisch mediabedrijf uit het buitenland afkomstig mag zijn, wat de meeste onafhankelijke media in het land bedreigt. De belangrijkste nieuwsorganisaties in Rusland zijn publiek of gecontroleerd door bondgenoten van Poetin.(Belga/RR)