Dit artikel is gedateerd. We baseerden ons foutief op een oud artikel van CNN dat via de sociale media onze redactie had bereikt. Onze oprechte verontschuldigingen voor deze fout.

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton wil zich opnieuw kandidaat stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van een 'goedgeplaatse bron dicht bij Clinton'.

Clinton was ook kandidaat tijdens de vorige presidentsverkiezingen, waarbij ze de duimen moest leggen voor de huidige president Donald Trump. Clinton won weliswaar de popular vote, maar verloor uiteindelijk omdat Trump meer kiesmannen wist binnen te halen.

Trump kondigde tijdens de verkiezingscampagne meermaals aan dat hij Clinton wilde laten vervolgen, maar zag daar uiteindelijk toch van af. Omdat het nieuw al langer in de lucht hing, startte de Republikeinse Partij afgelopen vrijdag al met een 'Stop Hillary'-campagne.

De Democratische Partij telt intussen tien officiële kandidaten voor de primaries, de democratische voorverkiezingen, waaronder Bernie Sanders, Elisabeth Warren en Kamal Harris. In juni van dit jaar beginnen de eerste officiële debatten.

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton wil zich opnieuw kandidaat stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van een 'goedgeplaatse bron dicht bij Clinton'. Clinton was ook kandidaat tijdens de vorige presidentsverkiezingen, waarbij ze de duimen moest leggen voor de huidige president Donald Trump. Clinton won weliswaar de popular vote, maar verloor uiteindelijk omdat Trump meer kiesmannen wist binnen te halen. Trump kondigde tijdens de verkiezingscampagne meermaals aan dat hij Clinton wilde laten vervolgen, maar zag daar uiteindelijk toch van af. Omdat het nieuw al langer in de lucht hing, startte de Republikeinse Partij afgelopen vrijdag al met een 'Stop Hillary'-campagne. De Democratische Partij telt intussen tien officiële kandidaten voor de primaries, de democratische voorverkiezingen, waaronder Bernie Sanders, Elisabeth Warren en Kamal Harris. In juni van dit jaar beginnen de eerste officiële debatten.